miercuri, 31 decembrie 2014

Tort „Mousse fructe de padure si frisca”










         La multi ani!!! Va doresc multa sanatate si bucurii in Noul An care vine!!! Fericire si multe multe realizari!!! Acesta este tortul nostru.... :) Un tort deosebit pentru Revelion 2015!!!
 
        Поздравляю всех с Новым Годом!!! Желаю счастья и здоровья в новом году!!! Будьте счастливы!!!

Ingrediente pandispan:
Oua- 2
Zahar – 60 g
Faina- 50 g
Cacao – 10 g

Mod de preparare pandispan: Ouale impreuna cu zaharul le mixam la viteaza maxima pana obtinem o crema densa. Faina o amestecam cu cacao si o cernem. Adaugam faina in copozitia de ou si omogenizam. Punem aluatul intr-o tava (diamentu 26 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor preincalzit pentru 20 minute. Facem testul cu o scobitoare, scoatem tava pe un gratar sa se raceasca. Desprindem de pe blat foia de copt cu grija sa nu rupem blatul.

Mousse fructe de padure
Fructe de padure – 200 g
Zahar – 120 g
Foi gelatina – 5
Smantana pentru frisca – 350 ml

Mod de preparare mousse fructe de padure:  Punem fructele intr-un vas la foc mic, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste tot zaharul, fara sa fiarba. Intre timp punem foile de gelatina in apa rece pentru 10 minute. Dupa ce s-a topit tot zaharul mixam cu blenderul fructele, obtinem un piure pe care il strecuram. Apoi compozitia de fructe o punem din nou la foc 2-3 minute, sa se incalzeasza foarte bine. Atentie! nu trebuie sa fiarba, adaugam foile de gelatina. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, o lasam la racit. Mixam frisca la viteza maxima pana se intareste, apoi adaugam compozitia rece de fructe, amestecam bine. Punem intr-un vas tapetat cu folie alimentara amestecul de fructe si frisca, cu diamentru 15 cm sau o tava cu inel detasabil, la congelator pentru 1 ora.

Mousse de frisca
Galbenusuri – 6
Zahar – 75 g
Lapte – 100 ml
Foi gelatina – 9
Smantana pentru frisca – 600 ml
Esenta de vanilie – 1 fiola

Mod de preparare mousse de frisca: Punem laptele intr-un vas la foc, sa se incalzeasca foarte bine, adaugam esenta de vanilie si lichiorul de oua, amestecam foarte bine, luam vasul de pe foc.  Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema, o adaugam in lapte si punem din nou la foc mic. Amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase, fara sa fiarba. Stingem focul si adaugam foile de gelatina, amestecam bine si lasam la racit. Mixam frisca la viteza maxima pana se intareste si adaugam in ea amestecul de oua rece.
Punem pandispanul in tava in care l-am copt si-l ungem cu 2 linguri din compozitia de mousse de frisca. Punem la mijlocul pandispanului mousse-ul de fructe de padure. Fixam inelul detasabil de la tava, apoi umplem spatiul gol cu mousse de frsica, imprejurul mousse-lui roz :) si acoperim si partea de sus. Nivelam bine tortul si-l dam la congelator pentru 2-3 ore.

Glazura de ciocolata oglinda
Ingrediente:
Apa – 175 ml
Zahar – 225 g
Smantana pentru frisca – 150 ml
Cacao – 75 g
Gelatina – 10 g + 1 foaie

Mod de preparare Glazura oglinda: Intr-un vas la foc mic punem: apa, zaharul, cacao si frisca. Amestecam bine pana se topeste tot zaharul. Punem gelatina sa se hidrateze in 2-3 linguri de apa, apoi mai adaugam 3 linguri de apa fierbite sa devina mai lichida. Dupa ce s-a topit tot zaharul, compozitia nu trebuie sa fiarba, adaugam gelatina + 1 foaie de gelatina (hidratata deja). Amestecam bine si lasam copozitia sa se raceasca bine, o putem pune si la frigider pentru 20 minute, va deveni un pic mai groasa dar nu foarte mult. In momentul in care turnam glazura pe tortul rece de la frigider aceasta se intareste imediat, asa ca va recomand sa fie totusi un pic mai lichida, dar nu fierbinte.
Scoatem tortul de la frigider, cu un cutit trasam de jur imprejur intre tava si mousse-ul intarit sa-l desprindem de tava, apoi indepartam inelul detasabil, punem tortul pe un gratar si desubt o farfurie in care se va aduna glazura. Acoperim intreaga suprafata a tortului cu glazura si  pe margini foarte bine, apoi nu atingem cu nimic glazura, o lasam sa se intareasca putin. Apoi montam figurinele de ciocolata pe tort, am folosit 3 ciocolate „Bucuria”, „Gloria” cu fructe de padure. Figurinele de ciocolata le-am presarat cu putina nuca de cocos. Si bilute albe tavalite prin nuca de cocos din plastelina de ciocolata alba.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu