marți, 16 decembrie 2014

Chec "zebra" (de post)


     Un chec simplu si delicios! Ideal in zilele de post cand ne este pofta de ceva dulce si bun!
Ingrediente:

Zahar - 200 g
Ulei - 100 ml
Apa - 200 ml
Faina - 200 g
Zahar vanilat - 2 plicuri
Praf de copt - 1 plic
Cacao - 2 linguri
Dulceata (capsuni) - 2 linguri
Nuca de cocos - 3 linguri

Mod de preparare: Intr-un castron se pun zaharul, uleiul, apa, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se imparte in doua. Astfel, intr-una se pune cacao si dulceata, in cealalta nuca de cocos amestecandu-se fiecare pana se omogenizeaza.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun, in mijlocul tavii, 2 linguri compozitie maro, 2 linguri compozitie alba, apoi iar 2 linguri compozitie maro si tot asa pana la final. Se coace la foc mediu cca 50 min facandu-i testul cu scobitoarea.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu