Un
deliciu fara carne!!! Am fost foarte surprinsa cat de gustoasa poate fi o
lasagna fara carne.
Ingrediente:
Ceapa – 1
Morcovi – 4
Varza – 500g
Foi de lasagna – 500g
Cascaval – 300g
Piper, sare
Unt (pentru uns)
Unt (pentru uns)
Ulei – 1 lingurita
Marar tocat – 1-2 legaturi
Pentru
sos:
Faina – 2 linguri
Lapte – 500 ml
Branza telemea – 2 linguri (faramitata)
Smantana – 1 lingura
Unt – 1 lingura
Oua – 1
Pentru
decor:
Seminte de floarea-soarelui
Frunze de busuioc
Mod de preparare: Ceapa
se curata si se toaca marunt, morcovii ii dam prin razatoarea mare. Se calesc
in ulei circa 5 minute. Se adauga varza tocata si se mai lasa pe foc 10 minute,
se potriveste la gust cu sare si piper. Se ia de pe foc si se adauga mararul.
Pentru sos: Se
pune faina intr-o tigaie, peste care se adauga untul si se incorporeaza. Daca
este nevoie se maia dauga unt. Se adauga laptele, amestecam, apoi smanatana si
branza, se lasa sa fiarba la foc mic. Dam la o parte si lasam sa se racoreasca,
apoi adaugam oul si amestecam.
Intr-o tava unsa cu unt se aseaza primul strat de
lasagna, se pune un strat de varza, apoi se pune din compozitia de sos si se
presara deasupra putin cascaval razuit. Se pune alte foi de lasagna si se
continua asa alternand straturile. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se da
la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, apoi se presara cascaval razuit si
seminte de floarea-soarelui si se mai lasa inca 15 minute. Se serveste calda.
Se decoreaza daca dorim cu frunze de busuioc.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu