luni, 15 decembrie 2014

Lasagna cu varza



     Un deliciu fara carne!!! Am fost foarte surprinsa cat de gustoasa poate fi o lasagna fara carne. 

Ingrediente:
Ceapa – 1
Morcovi – 4
Varza – 500g
Foi de lasagna – 500g
Cascaval – 300g
Piper, sare
Unt (pentru uns)
Ulei – 1 lingurita
Marar tocat – 1-2 legaturi

Pentru sos:
Faina – 2 linguri
Lapte – 500 ml
Branza telemea – 2 linguri (faramitata)
Smantana – 1 lingura
Unt – 1 lingura
Oua – 1 

Pentru decor:
Seminte de floarea-soarelui
Frunze de busuioc

Mod de preparare: Ceapa se curata si se toaca marunt, morcovii ii dam prin razatoarea mare. Se calesc in ulei circa 5 minute. Se adauga varza tocata si se mai lasa pe foc 10 minute, se potriveste la gust cu sare si piper. Se ia de pe foc si se adauga mararul.

Pentru sos: Se pune faina intr-o tigaie, peste care se adauga untul si se incorporeaza. Daca este nevoie se maia dauga unt. Se adauga laptele, amestecam, apoi smanatana si branza, se lasa sa fiarba la foc mic. Dam la o parte si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam oul si amestecam.

Intr-o tava unsa cu unt se aseaza primul strat de lasagna, se pune un strat de varza, apoi se pune din compozitia de sos si se presara deasupra putin cascaval razuit. Se pune alte foi de lasagna si se continua asa alternand straturile. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, apoi se presara cascaval razuit si seminte de floarea-soarelui si se mai lasa inca 15 minute. Se serveste calda. Se decoreaza daca dorim cu frunze de busuioc.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu