joi, 18 decembrie 2014

Negresa cu bezea

        Se prepara foarte usor si cu ingrediente putine. Noua ne-a palcut foarte mult. O prajitura delicioasa! Puteti sa o serviti cu un ceai sau o cafea, cappuccino, dupa preferinta.

Ingrediente:
Galbenusuri – 6
Zahar – 150 g
Unt – 150 g (la temperatura camerei)
Faina – 160 g
Cacao – 40 g
Esenta de rom

Pentru bezea:
Albusuri – 6
Praf de sare
Zahar – 150 g
Ciocolata neagra – 50 g

Mod de preparare: Intr-un bol mixam galbenusurile, adaugam treptat zaharul. Cand galbenusurile se albesc adaugam untul si mixam din nou pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam faina cu cacao si o adaugam la compozitia de galbenusuri.
Adaugam esenta de rom, mixam usor si punem compozitia intr-o tava (25*20 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor preincalzit (180 grade), pentru 15 minute.
Urmatorul pas, mixam bine albusurile cu un praf de sare si adaugam treptat zaharul. Batem albusurile bine pana se intareste bezeaua si devine lucioasa.
Soatem tava din cuptor si intindem bezeaua peste blatul copt si dam din nou la cuptor, pentru 20 minute.
Scoatem prajitura din cuptor o lasam cateva minute in tava apoi o mutam cu atentie pe un gratar.
Radem ciocolata deasupra si o lasam sa se raceasca bine. Portionam prajitura si o servim cu placere. Blatul nu este foarte pufos, cu gust intens de ciocolata si bezeaua usoara, aerata se potrivesc de minune impreuna!

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu