Ingrediente:
Galbenusuri – 6
Zahar – 150 g
Unt – 150 g (la temperatura camerei)
Faina – 160 g
Cacao – 40 g
Esenta de rom
Pentru
bezea:
Albusuri – 6
Praf de sare
Zahar – 150 g
Ciocolata neagra – 50 g
Mod de preparare: Intr-un bol mixam galbenusurile,
adaugam treptat zaharul. Cand galbenusurile se albesc adaugam untul si mixam din
nou pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam faina cu cacao si o adaugam la compozitia de galbenusuri.
Amestecam faina cu cacao si o adaugam la compozitia de galbenusuri.
Adaugam esenta de rom, mixam usor si punem compozitia intr-o tava (25*20
cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor preincalzit (180 grade),
pentru 15 minute.
Urmatorul pas, mixam bine albusurile cu un praf de sare si adaugam treptat
zaharul. Batem albusurile bine pana se intareste bezeaua si devine lucioasa.
Soatem tava din cuptor si intindem bezeaua peste blatul copt si dam din nou
la cuptor, pentru 20 minute.
Scoatem prajitura din cuptor o lasam cateva minute in tava apoi o mutam cu
atentie pe un gratar.
Radem ciocolata deasupra si o lasam sa se raceasca bine. Portionam
prajitura si o servim cu placere. Blatul nu este foarte pufos, cu gust
intens de ciocolata si bezeaua usoara, aerata se potrivesc de minune impreuna!
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu