luni, 8 decembrie 2014

Tort "Medovic" 2




     Acest tort am hotarat sa combin blatul de tort „Medovic” si o crema de vanilie cu nuci. Din amintirile mele, mama ne facea si aceasta varianta de tort, care ne placea la fel de mult ca si alte bunatati gatite de ea.

Blatul de tort este acelasi de la tortul „Medovic”


http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2014/12/tort-medovic-cu-prune-uscate_8.html

Crema de vanilie si nuci:
Ingrediente:
Lapte- 500 ml
Smantana  30% (Gusturi Romanesti) – 500g
Oua -3 buc
Zahar -1/2 pahar
Zahar vanilat -1 plic
Faina alba -5 linguri
Unt – 100 g
Nuci macinate


Mod de preparare:
Se pune la fier intr-un ceaun (tuci) laptele si smantana. Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul, se mixeaza bine. Din copozitia din ceaun se ia ½ pahar de lapte cald si se amesteca cu faina, se mixeaza bine sa nu se formeze cocoloase. Compozitia de faina si lapte se amesteca cu ouale si zaharul batut. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul de faina si ou. Se pune oala pe foc si se amesteca continuu (cu un tel sau mixer viteza medie) pana incepe sa fiarba, apoi inca 5-10 minute pana se ingroasa. La final se adauga zaharul vanilat, untul si nuci macinate, se amesteca bine pana se topeste untul si devine o compozitie omogena. Se lasa la racit la teperatura camerei acoperit vasul cu uun capat, dupa ce crema s-a racit putem sa montam tortul. Se unge fiecare blat in parte cu aceasta crema si se orneaza dupa plac.

Decor:
Ciocolata Fin Care „Cooking Chocolate” -300 g (ati putea folosi cred si 200 g, ne stiind cat de bine se intinde ciocolata am pus 300 g sa-mi ajunga pe toata suprafata tortului).
Nuci intregi
Migdale
Frisca

Mod de preparare: Se topeste pe baie de aburi ciocolata, cand s-a topit toata se ia bolul de pe aburi si se amesteca bine cu o lingura de lemn, compozitia de ciocolata se toarna peste tort, din mijloc spre exterior si se uniformizeaza cu un cutit. Se orneaza cu nuci, migdale, se da la frigider pentru 3-4 ore, dupa ce s-a intarit bine ciocolata se orneaza marginile cu frisca.

Spor la treaba!!! Si pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu