miercuri, 10 decembrie 2014

Cake pops cu drajeuri colorate



        Va prezint ultimul trend in materie de prajituri: cake pops! Copiii adora aceste prajiturele, dar adevaratul secret este ca adultilor le plac inca si mai mult, mai ales la petreceri. Aceasta deoarece rontaind cake pops recapatam o parte din senzatia de libertate si de placere continua din copilarie.

Ingrediente:

Unt- 120 g (la temperatura camerei, plus o portie suplimentara pentru uns)
Zahar pudra – 120 g
Oua – 2 bucati
Faina alba – 120 g
Bicarbonat de sodiu – ½ lingurita
Esenta de lamaie sau de portocala.

Ornat:
Ciocolata amaruie – 150 g
Ciocolata alba – 150  g
Drajeuri colorate

Important! Aveti nevoie de forma din silicon pentru cake pops!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 C, se unge cu putin unt forma de cake pops. Se bate untul cu zahar pana se obtine o compozitie usoara si pufoasa. Se adauga cate un ou si cate o lingura de faina, pana se epuizeaza cantitatile si se amesteca bine. Se adauga restul de faina si de bicarbonat si se amesteca bine. Se adauga cateva picaturi de esenta de lamaie sau portocala. 

Se asaza pe o tava de copt baza formei de cake pops (partea care nu are gauri). Se aseaza cu lingura cate o portie de umplutura in fiecare adancitura a formei, se umple bine pana la baza, pentru ca la copt compozitia sa creasca si sa ocupe si cealalta jumatate a formei. Se asaza cu grija deasupra capacul formei (cu orificii). Se da la cuptor si se coace 10-12 minute.

Se face testul cu o scobitoare untr-unul dintre orificiile capacului, sa verificam daca sunt bine coapte, scobitoarea trebuie sa iasa curata. Se scoate forma din cuptor, se indeparteaza capacul si prajiturelele se lasa sa se raceasca in forma 10 minute. Apoi se imping usor ca sa iasa din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar metalic. Se curata imediat forma, se unge din nou cu putin unt si se umple cu restul de aluat. 

Se topesc separat ciocolata la microunde sau baie de aburi. Un betisor din plastic care face parte din setul de silicon pentru cacke pops, se scufunda  un capat de la fiecare cake pops in ciocolata topita, glazurand astfel 1-2 cm, apoi se infige cu grija in cate o bila de aluat. Se dau la frigider ca sa se intareasca bine inainte de a fi glazurate complet.

Se scufunda fiecare acadea in cate-o compozitie de glazura se ruleaza pana ce se acopera complet. Se presara deasupra drajeuri colorate, apoi se asaza acadelele in picioare (pahar) si se dau la frigider pentru a se intari glazura.

Spor la treaba!  
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu