Cred
ca majoritatea au mancat in copilarie oladii cu dovlecei facute de bunica sau
de mama. Una din cele mai populare mancaruri facute de bunici la tara pentru
nepoti. Sunt foarte gustoase si rapid de facut.
Ingrediente:
Dovlecei- 2 bucati
Oua – 2 bucati
Faina – 4-5 linguri
Branza telemea – 100 g
Iaurt- 100 g
Ulei de floarea soarelui – 100 ml
Sare, piper dupa gust.
Optional – 1 legatura de marar maruntit (daca va
place)
Mod de preparare:
Se bat ouale cu sare si peper, se aduga iaurtul, amestecam, apoi faina astfel
incat compozitia obtinuta sa aiba consistenta unui aluat mai gros. Dovleceii si branza
telemea se dau prin razatoare. Si se adauga in compozitia de aluat (+ marar), se amesteca
bine. Se incinge uleiul in tigaie si cu o lingura mare se pune din
compozitie, se rumenesc pe ambele parti. Se servesc calde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu