Chiar daca pare a fi sofisticata, este o supa care se prepara usor. Are un gust si o aroma mediteraniana profunda. Se serveste alaturi de un pahar de vin alb bun, sec.
Ingrediente:
Scoici – 1 kg
Rosii – 300 g (decojite cuburi)
Usturoi – 2 catei
Ardei iute – 1 bucata
Ulei de masline
Patrunjel verde maruntit
Sare, piper
Felii de paine prajita sau crutoane.
Mod de preparare:
Sub jet de apa rece spalam bine scoicile
cu partea abraziva a buretelui, iar cozile le smulgem. Dupa ce le-am curatat bine,
punem o oala cu apa la foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se pun scoicile,
pana se desfac. Cele care nu se desfac se arunca, iar celelalte se scot din
apa. Apa se patreaza.
Rosiile decojite se pun la foc in ulei de masline. Se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat, se lasa sa fiarba totul pentru cateva minute. Mai apoi, punem 500 ml din apa in care s-au fiert scoicile, care a fost strecurata. Lasam sa fiarba totul timp de 10 minute. Inainte de a stinge focul, se adauga scoicile, sare, piper si patrunjel verde maruntit. Se serveste cu felii de paine prajita sau crutoane.
Spor la treaba! Pofta buna!
Rosiile decojite se pun la foc in ulei de masline. Se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat, se lasa sa fiarba totul pentru cateva minute. Mai apoi, punem 500 ml din apa in care s-au fiert scoicile, care a fost strecurata. Lasam sa fiarba totul timp de 10 minute. Inainte de a stinge focul, se adauga scoicile, sare, piper si patrunjel verde maruntit. Se serveste cu felii de paine prajita sau crutoane.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu