Ingrediente:
Banane mari si foarte coapte – 2 bucati
Lapte condensat – 1 cutie
Oua – 3 bucati
Faina alba – 300 g
Praf de copt – 1 plic
Mod de preparare: Se bat spuma
ouale impreuna cu laptele condensat. Bananele se paseaza cu o furculita, daca
doriti puteti sa le pasati si la blender. Apoi adaugam bananele in compozitia
de oua si lapte condensat. Adaugam si faina in care am amestecat praful de
copt. Puneti cu lingura in formele unse cu unt. Se coc la cuptorul preincalzit
timp de aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc, se face testul cu o
scobitoare.
Scoateti-le si lasati-le pana se racesc complet pe un gratar metalic sau farfurie. Se orneaza cu crema de ciocolata.
Scoateti-le si lasati-le pana se racesc complet pe un gratar metalic sau farfurie. Se orneaza cu crema de ciocolata.
Crema de
ciocolata
Ingrediente:
Ciocolata amaruie - 300 g (50%, 75% masa de cacao)
Smantana pentru frisca - 4 linguri
Lapte condensat - 6 linguri
Galbenusuri – 2
Mascarpone – 250 g
Smantana pentru frisca - 4 linguri
Lapte condensat - 6 linguri
Galbenusuri – 2
Mascarpone – 250 g
Frisca din comert sau facuta in casa.
Nu este nevoie de foarte multa (2-3 linguri) se pune
in acelasi pos de ornat cu crema de
ciocolata astfel incat sa iasa doar pe margini contur alb.
Mod de preparare:
Intr-un bol de inox la baie de aburi topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu
smantana pentru frisca, la foc mic. Omogenizam si adaugam cele 2
galbenusuri, amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Mascarpone il mixam cu laptele condensat, apoi il
incorporam in crema de ciocolata.
Simplu si delicios!
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu