Tava 26 cm diametru, am calculat ingredientele pentru 4 oua, timp de coacere 25-30 minute.. |
Oua - 6 (L, XL, aproximativ 420 g)
Ulei - 60 ml (6 linguri)
Zahar vanilat - 1 plic
Zahar - 180 g
Faina - 210 g
Zeama de lamaie - 5 ml (sau otet de mere)
Sare - 2g
Zeama de lamaie - 5 ml (sau otet de mere)
Sare - 2g
Fructe:
ananas, visine, zmeura, prune, capsune; (putem folosi si fructe congelate, nu este nevoie sa le decongelam)
Optional se
adauga esenta de rom; (o lingurita in compozitia prajiturii)
Mod
de preparare: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca le scoatem
din frigider cu ceva timp inainte.
(Desi unii sustin ca ar fi un mit ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, eu însă procedez astfel din obisnuinta. Acum fiecare procedeaza cum crede ca este corect. Ouale direct din frigider sau la temperatura camerei).
Separam ouale albusul de galbenus. Batem albusurile impreuna cu sarea cand incep sa creasca in volum se adauga zeama de lamaie, apoi treptata zaharul și cel vanilat. Mixam pana obtinem o bezea.
Separat galbenusurile se amesteca cu ulei. Se omogenizeaza compozitia de albus cu galbenus, apoi se adauga treptat faina (amestecam totul cu un tel). Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presarati peste fructe putina faina. In acest fel ele nu vor lasa zeama si pandispanul se va coace corect. Asezati fructele pe toata suprafata prajiturii.
(Desi unii sustin ca ar fi un mit ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, eu însă procedez astfel din obisnuinta. Acum fiecare procedeaza cum crede ca este corect. Ouale direct din frigider sau la temperatura camerei).
Separam ouale albusul de galbenus. Batem albusurile impreuna cu sarea cand incep sa creasca in volum se adauga zeama de lamaie, apoi treptata zaharul și cel vanilat. Mixam pana obtinem o bezea.
Separat galbenusurile se amesteca cu ulei. Se omogenizeaza compozitia de albus cu galbenus, apoi se adauga treptat faina (amestecam totul cu un tel). Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presarati peste fructe putina faina. In acest fel ele nu vor lasa zeama si pandispanul se va coace corect. Asezati fructele pe toata suprafata prajiturii.
Se pune la
cuptor preincalzit pentru aproximativ 40 minute la 180 grade C. Dupa ce a trecut timpul
mentionat se incearca cu o scobitoare daca aceasta iese curata si uscata inseamna ca prajitura e bine coapta. Se scoata
tava din cuptor si se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza, inainte de a servi presarati cu
zahar pudra.
Spor la treaba!!! Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu