marți, 9 decembrie 2014

Pandispan cu ananas

Tava 26 cm diametru, am calculat ingredientele pentru 4 oua, timp de coacere 25-30 minute..
      O prajitura simpla si usor de facut, cu ingrediente mereu la indemana. O prajitura delicioasa ce poate fi facuta si cu alte fructe, nu doar cu ananas.

Ingrediente:
Oua - 6 (L, XL, aproximativ 420 g)
Ulei - 60 ml (6 linguri)
Zahar vanilat - 1 plic
Zahar - 180 g
Faina - 210 g
Zeama de lamaie - 5 ml (sau otet de mere)
Sare - 2g
Fructe: ananas, visine, zmeura, prune, capsune; (putem folosi si fructe congelate, nu este nevoie sa le decongelam)
Optional se adauga esenta de rom; (o lingurita in compozitia prajiturii)

Mod de preparare: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca le scoatem din frigider cu ceva timp inainte. 
(Desi unii sustin ca ar fi un mit ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, eu însă procedez astfel din obisnuinta. Acum fiecare procedeaza cum crede ca este corect. Ouale direct din frigider sau la temperatura camerei).
Separam  ouale albusul de galbenus. Batem albusurile  impreuna cu sarea cand incep sa creasca in volum se adauga zeama de lamaie, apoi treptata zaharul și cel vanilat. Mixam pana obtinem o bezea.
Separat galbenusurile se amesteca cu ulei. Se omogenizeaza compozitia de albus cu galbenus, apoi  se adauga treptat faina (amestecam totul cu un tel). Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presarati peste fructe putina faina. In acest fel ele nu vor lasa zeama si pandispanul se va coace corect. Asezati fructele pe toata suprafata prajiturii.
Se pune la cuptor preincalzit pentru aproximativ 40 minute la 180 grade C. Dupa ce a trecut timpul mentionat se incearca cu o scobitoare daca aceasta iese curata si uscata  inseamna ca prajitura e bine coapta. Se scoata tava din cuptor si se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza, inainte de a servi presarati cu zahar pudra.
Spor la treaba!!! Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu