joi, 11 decembrie 2014

„Пирожки” denumirea orginala, in traducere placintele sau pateuri


            Desi nu este reteta cea dupa care ne facea mama  in copilarie, seamana foarte mult la aspect si gust . Ne alinta mama  si cu astfel de bunatati.  Simplu de facut si foarte gustoase!!!

Ingrediente: 

Faina alba – 4 pahare
Zahar – 2 linguri
Sare – ½ lingurita
Ulei de floarea soarelui – 2 linguri, 500 ml pentru prajit.
Lapte – 500 ml ( puteti sa-l incalziti sau rece direct de la frigider)
Drojdie uscata ( Dr. Oetker) – 2 plicuri – (14 g)

Mod de preparare: Toate ingredientele se amesteca bine pana devin o masa omogena. Compozitia respectiva se impacheteaza intr-o folie alimentara si se pune la frigider pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoatem aluatul din frigider, il punem pe masa de lucru presarata cu faina. 
Se imparte aluatul in mai multe bucati si se intind usor cu facaletul nu foarte mult, aluatul trebuie sa fie unul destul de gros. Cu un pahar am taiat din el cercuri si interiorul carora am pus umplutura de cartofi (la alegerea voastra),se lipesc in forma de semicerc. 
Intr-un tuci (ceaun) se incinge ulei si se pun placintele 5-6 bucati, depinde cat de mare aveti vasul. Se rumesc pe abele parti. Pe o farfurie se pune mai multe straturi de prosop de bucatarie. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca putin pe farfurie, sa se absoarba bine uleiul din ele. Se servesc calde!!!

Umplutura de cartofi:
Cartofi – 5-6 bucati de marime medie
Ceapa- 1 bucata mica
Ulei
Sare, piper dupa gust

Mod de preparare: Se curata cartofii si se pun la fiert intr-un vas cu putina sare. Intr-o tigaie incingem putin ulei si adaugam ceapa amestecam pana se rumeste. Dupa ce cartofii au fiert se scurg bine de apa, se paseaza se adauga ceapa calita, sare si piper dupa gust.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu