Desi
nu este reteta cea dupa care ne facea mama in copilarie, seamana foarte mult la aspect si
gust . Ne alinta mama si cu astfel de
bunatati. Simplu de facut si foarte
gustoase!!!
Ingrediente:
Faina alba – 4 pahare
Zahar – 2 linguri
Sare – ½ lingurita
Ulei de floarea soarelui – 2 linguri, 500 ml pentru
prajit.
Lapte – 500 ml ( puteti sa-l incalziti sau rece
direct de la frigider)
Drojdie uscata ( Dr. Oetker) – 2 plicuri – (14 g)
Mod
de preparare: Toate ingredientele se amesteca bine pana devin o masa omogena. Compozitia
respectiva se impacheteaza intr-o folie alimentara si se pune la frigider
pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoatem aluatul din frigider, il punem pe masa de
lucru presarata cu faina.
Se imparte aluatul in mai multe bucati si se intind
usor cu facaletul nu foarte mult, aluatul trebuie sa fie unul destul de gros.
Cu un pahar am taiat din el cercuri si interiorul carora am pus umplutura de
cartofi (la alegerea voastra),se lipesc in forma de semicerc.
Intr-un tuci (ceaun) se
incinge ulei si se pun placintele 5-6 bucati, depinde cat de mare aveti vasul.
Se rumesc pe abele parti. Pe o farfurie se pune mai multe straturi de prosop de
bucatarie. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca putin pe farfurie, sa se
absoarba bine uleiul din ele. Se servesc calde!!!
Umplutura
de cartofi:
Cartofi – 5-6 bucati de marime medie
Ceapa- 1 bucata mica
Ulei
Sare, piper dupa gust
Mod
de preparare:
Se curata cartofii si se pun la fiert intr-un vas cu putina sare. Intr-o tigaie
incingem putin ulei si adaugam ceapa amestecam pana se rumeste. Dupa ce cartofii au fiert
se scurg bine de apa, se paseaza se adauga ceapa calita, sare si piper dupa gust.
Spor la
treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu