Am revenit
si asupra acestui subiect aparte, cu detalii si poze pe pasi cum
realizam un trandafir din plastelina de ciocolata.
1. Avem plastelina de ciocolata in folie alimentara care deja a stat la frigider 1-2 ore.
2. Am format un con si doua bile din compozitie si altele doua deja intinse sub forma de petala, intre doua folii de plastic. Le-am pus in congelator pentru putin timp, se intareste destul de repede, mai apoi am lipit prima petala pe con.
3.In a 3-a poza am lipit petalele una cate una, 4 si 6 petale. Va puteti opri si la acest stadiu va iesi un trandafir mai mic, daca doriti trandafiri mai mari continuati cu lipitul petalelor jur imprejur, depinde cat de mare doriti sa faceti trandafirul.
4. Si la final mi-au iesit doi trandafiri de dimensiune medie, draguti si numai buni de montat pe tort, in caz ca urmeaza sa faceti tortul ii pastrati la frigider.
Aici
va reamintesc ce explicatii am scris anterior.
Trandafiri din
plastelina de ciocolata amaruie, ciocolata alba:
-100 g ciocolata neagra (50%, 70% masa de cacao)
-30 g glucoza lichida
Mod de peparare: Se topeste la aburi ciocolata, intr-un castron metalic. Atentie vasul in care
topiti ciocolata sa nu atinga apa din vasul dedesubt. Amestecam continuu cu o
lingura de lemn, pana se va topi toata ciocolata.
Atentie! Temperatura ciocolatei nu trebuie sa depaseasca 40 grade C!
Apoi se scoate vasul de pe baia de aburi si se adauga glucoza. Glucoza trebuie sa fie la aceeasi temperatura ca si ciocolata, o incalzim si pe aceasta. Amestecam cu lingura de lemn sau paleta pana toata ciocolata se va desprinde de pe peretii vasului.
Varianta 1: Se framanta plastelina de ciocolata in maini pana se elimita excesul de unt de cacao, apoi se inveleste in folie si se lasa la frigider, ulterior se poate lucra cu ea.
Varianta 2 : Apoi invelim ciocolata in folie alimentara si o punem la frigider pentru o ora. Dupa ce o scoatem de la frigider pentru a putea lucra cu ea se rupe bucati si se framanta in mana, aceasta devine moale de la caldura mainilor si elastica, se va elimina din aceasta untul de cacao, nu va speriati este ok, folositi un prosop de bucatarie pentru a absorbi excesul. (Prodedati astfel doar cu ciocolata alba, cu cea neagra cand am lucrat am observat ca nu este nevoie sa fie framantata foarte mult si nu elimina unt de cacao, se lucreaza mai usor cu ea)
Ciocolata alba pentru a fi colorata in mai multe nuante, inainte de amesteca glucoza cu ciocolata se adauga in ciocolata dioxid de titan (acesta amestecat anterior cu alcool).
Dupa ce a stat la frigider si se poate lucra, se coloreaza in nuantele dorite, se pot folosi coloranti alimentari pentru ciocolata sau pe baza de gel.
Petalele se modeleaza intre 2 folii de plastic.
Pornim de la clasicul con pe care vom lipi petalele una cate una. Se fac mai multe petale deodata si se pun in congelator pentru putin timp, se intaresc destul de repede, astfel se dezlipesc cu usurinta de pe folia de plastic si pot fi modelate. Trandafirii se pastreaza la frigider pana cand vor fi montati pe tort.
Atentie! Temperatura ciocolatei nu trebuie sa depaseasca 40 grade C!
Apoi se scoate vasul de pe baia de aburi si se adauga glucoza. Glucoza trebuie sa fie la aceeasi temperatura ca si ciocolata, o incalzim si pe aceasta. Amestecam cu lingura de lemn sau paleta pana toata ciocolata se va desprinde de pe peretii vasului.
Varianta 1: Se framanta plastelina de ciocolata in maini pana se elimita excesul de unt de cacao, apoi se inveleste in folie si se lasa la frigider, ulterior se poate lucra cu ea.
Varianta 2 : Apoi invelim ciocolata in folie alimentara si o punem la frigider pentru o ora. Dupa ce o scoatem de la frigider pentru a putea lucra cu ea se rupe bucati si se framanta in mana, aceasta devine moale de la caldura mainilor si elastica, se va elimina din aceasta untul de cacao, nu va speriati este ok, folositi un prosop de bucatarie pentru a absorbi excesul. (Prodedati astfel doar cu ciocolata alba, cu cea neagra cand am lucrat am observat ca nu este nevoie sa fie framantata foarte mult si nu elimina unt de cacao, se lucreaza mai usor cu ea)
Ciocolata alba pentru a fi colorata in mai multe nuante, inainte de amesteca glucoza cu ciocolata se adauga in ciocolata dioxid de titan (acesta amestecat anterior cu alcool).
Dupa ce a stat la frigider si se poate lucra, se coloreaza in nuantele dorite, se pot folosi coloranti alimentari pentru ciocolata sau pe baza de gel.
Petalele se modeleaza intre 2 folii de plastic.
Pornim de la clasicul con pe care vom lipi petalele una cate una. Se fac mai multe petale deodata si se pun in congelator pentru putin timp, se intaresc destul de repede, astfel se dezlipesc cu usurinta de pe folia de plastic si pot fi modelate. Trandafirii se pastreaza la frigider pana cand vor fi montati pe tort.
Spor la treaba!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu