marți, 30 decembrie 2014

Salata „Suba”




        Aceasta salata ne insoteste la toate evenimentele. Mama o gatea la fiecare sarbatoare si eu o gatesc de multi ani. Este o salata usoara si delicioasa.

Ingrediente:

File de hering in ulei, sarat- 200 g
Ceapa verde – 2 legaturi
Morcovi – 2
Cartofi – 2-3
Oua – 4
Sfecla rosie – 2
Patrunjel.
Maioneza

Mod de preparare: Aceasta salata o pregatim cu o zi inainte de eveniment, pana la servire o tinem la frigider. Punem legumele la fiert (morcovii, cartofii), ouale si sfecla rosie separat. Dupa ce au fiert le decojim. Taiem pestele marunt (100 g) si asezam pe o farfurie, acesta ar fi primul strat. Apoi : Ceapa taiata marunt (1 legatura), morcovul dat prin razatoare (1), cartofii (1), ouala (2), pastram un galbenus, o sfecla rosie si ultimul strat maioneza. Decoram cu galbenus de ou si patrunjel. Nu adaugam sare sau alte condimente, pestele este suficient de sarat ca sa dea gust salatei. Din aceasta cantitate de ingrediente va iese 2 farfurii.

Spor la treaba! Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu