joi, 18 decembrie 2014

Prajitura cu visine







      


Reteta dupa care am facut aceasta prajitura este cu cirese, insa nu suntem in plin sezon de fructe proaspete asa ca am facut-o cu visine congelate. Foarte buna si aromata, cat timp a stat la cuptor s-a raspandit o aroma toata casa...abia asteptam sa gust din ea. Delicioasa!!! 

Ingrediente:
Margarina Rama Maestro – 250 g
Faina – 2 pahare
Zahar – 125 g
Oua – 1 bucata
Praf de copt – ½ de plic
Smantana – 1 lingura
Visine (Cirese) – 600 g
Pesmet pentru tava

Mod de preparare: Punem intr-un bol zaharul, praful de copt si faina. Apoi adaugam margarina Rama (am dat-o prin razatoare mi s-a parut ca ar fi mai usor sa inglobez ingredientele) un ou, smantana si amestecam totul.
Apoi punem aluatul pe masa presarat cu faina si framantam repede. Invelim o treime din el intr-o folie de aluminiu si punem aluatul in congelator. Ungem tava de copt (diametru 26 cm) cu margarina si apoi presaram putin pesmet. Acoperim tava cu aluatul ramas si o pumen la frigider pentru 30 minute, cat sa reuseasca aluatul din congelator sa se intareasca bine.
Intr-o farfurie amestecam cateva linguri de faina cu visinele congelate (nu este nevoie sa le decongelam). Punem visinele pe aluat si razuim peste ele aluatul racit in congelator. Punem tava la cuptor preincalzit timp de 45 minute la 180 C. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor (scoatem inelul detasabil de la tava) si lasam prajitura sa se raceasca bine, pentru decor presaram zahar pudra.
Spor la treaba! Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu