Reteta dupa care am facut aceasta prajitura este cu cirese, insa nu suntem in plin sezon de fructe proaspete asa ca am facut-o cu visine congelate. Foarte buna si aromata, cat timp a stat la cuptor s-a raspandit o aroma toata casa...abia asteptam sa gust din ea. Delicioasa!!!
Ingrediente:
Margarina Rama Maestro – 250 g
Faina – 2 pahare
Zahar – 125 g
Oua – 1 bucata
Praf de copt – ½ de plic
Smantana – 1 lingura
Visine (Cirese) – 600 g
Pesmet pentru tava
Mod de preparare:
Punem intr-un bol zaharul, praful de copt si faina. Apoi adaugam margarina Rama
(am dat-o prin razatoare mi s-a parut ca ar fi mai usor sa inglobez
ingredientele) un ou, smantana si amestecam totul.
Apoi punem aluatul pe masa presarat cu faina si
framantam repede. Invelim o treime din el intr-o folie de aluminiu si punem aluatul
in congelator. Ungem tava de copt (diametru 26 cm) cu margarina si apoi
presaram putin pesmet. Acoperim tava cu aluatul ramas si o pumen la frigider
pentru 30 minute, cat sa reuseasca aluatul din congelator sa se intareasca
bine.
Intr-o farfurie amestecam cateva linguri de faina cu
visinele congelate (nu este nevoie sa le decongelam). Punem visinele pe aluat
si razuim peste ele aluatul racit in congelator. Punem tava la cuptor
preincalzit timp de 45 minute la 180 C. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor (scoatem inelul detasabil de la tava)
si lasam prajitura sa se raceasca bine, pentru decor presaram zahar
pudra.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu