marți, 30 decembrie 2014

Figurine din ciocolata (Tort „Trio mousse de ciocolata”)




        Dupa cum v-am promis am revenit cu explicatii referitoare la figurinele de ciocolata folosite la tortul „Trio mousse de ciococlata”.
Ingrediente:

Ciocolata amaruie – 50 g
Ciocolata alba – 120 g ( 50 g pentru bradut, om de zapada si clopotel)
Coloranti alimentari Dr. Oetker – Rosu, verde

Mod de preparare: Topim ciocolata neagra la baie de aburi, o punem intr-o folie de plastic si taiem varful foarte fin. Dupa un sablon desenam forma unei petale, lasam sa se intareasca putin. Dupa aceeasi tehnica desenam o frunza cu inimioare si o lipim cu scoci de folia galbena pentru a-i da forma. Apoi topim ciocolata alba 70 g si la fel o punem intr-o folie si umplem fiecare petala, lasam sa se intareasca putin si lipim cu scoci partile laterale pentru a le da o forma curbata. Le punem pe toate figurinele la congelator pentru a se intari si mai bine, le pastram tot la congelator pana le fixam pe tort. Omul de zapada contine doar ciocolata topita alba, celelalte figurine le-am adaugat putin colorant pana am obtinut intensitatea dorita, atentie! trebuie sa ne miscam foarte repede, ciocolata de la coloranti se taie, probabil nu am folosit colorantii potriviti, dar este ceea ce am gasit momentan. Figurinele colorate puteti sa nu le consumati, sunt doar pentru decor. In rest ciocolata folosita fara coloranti poate fi consumata.
Spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu