Dupa cum v-am promis am revenit cu explicatii referitoare la figurinele de ciocolata folosite la tortul „Trio mousse de ciococlata”.
Ingrediente:
Ciocolata amaruie – 50 g
Ciocolata alba – 120 g ( 50
g pentru bradut, om de zapada si clopotel)
Coloranti alimentari Dr.
Oetker – Rosu, verde
Mod de
preparare: Topim ciocolata neagra la
baie de aburi, o punem intr-o folie de plastic si taiem varful foarte fin. Dupa
un sablon desenam forma unei petale, lasam sa se intareasca putin. Dupa aceeasi
tehnica desenam o frunza cu inimioare si o lipim cu scoci de folia galbena
pentru a-i da forma. Apoi topim ciocolata alba 70 g si la fel o punem intr-o
folie si umplem fiecare petala, lasam sa se intareasca putin si lipim cu scoci
partile laterale pentru a le da o forma curbata. Le punem pe toate figurinele
la congelator pentru a se intari si mai bine, le pastram tot la congelator pana
le fixam pe tort. Omul de zapada contine doar ciocolata topita alba, celelalte figurine le-am
adaugat putin colorant pana am obtinut intensitatea dorita, atentie! trebuie sa
ne miscam foarte repede, ciocolata de la coloranti se taie, probabil nu am
folosit colorantii potriviti, dar este ceea ce am gasit momentan. Figurinele
colorate puteti sa nu le consumati, sunt doar pentru decor. In rest ciocolata
folosita fara coloranti poate fi consumata.
Spor la treaba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu