marți, 9 decembrie 2014

Briose







     Ne tot rasfata mama cand eram mici cu dulciri pregatite de ea, briose, checuri, prajituri si multe multe alte dulciuri pe care le voi prezenta curand.


Ingrediente:
Oua – 2 bucati
Zahar – 7 linguri
Faina alba – 12 linguri
Ulei – 5 linguri
Iaurt – 140 g
Praf copt – 1 plic
Zahar vanilat – 1 plic
Stafide, nuci, rahat lucum.

Pentru decor : Zahar pudra.

Mod de preparare:  Se bat spuma ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat , se adauga uleiul,  amestecam compozitia, adaugam iaurtul, in continuare amestecam bine.  Apoi faina in care am amestecat praful de copt. Stafidele sau nucile se incorporeaza in aluat sau se pun separat la mijlocul brioselor, cum ati vazut si in poza. Cu doua linguri repartizam din aluat  in cele 12 forme de briose si se pune un strat de stafine. Cu restul de aluat se completeaza fiecare briosa. Formele nu trebuie sa fie foarte pline, sa ramana loc sa cresca aluatul. Se coc la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc, se face testul cu o scobitoare.
Din aceasta compozitie mi-au iesit exact 12 briose.

Spor la munca! Si sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu