Ingrediente:
Oua – 2 bucati
Zahar – 7 linguri
Faina alba – 12 linguri
Ulei – 5 linguri
Iaurt – 140 g
Praf copt – 1 plic
Zahar vanilat – 1 plic
Stafide, nuci, rahat lucum.
Pentru decor : Zahar pudra.
Mod de preparare: Se bat spuma ouale
impreuna cu zaharul si zaharul vanilat , se adauga uleiul, amestecam compozitia, adaugam iaurtul,
in continuare amestecam bine. Apoi faina
in care am amestecat praful de copt. Stafidele sau nucile se incorporeaza in
aluat sau se pun separat la mijlocul brioselor, cum ati vazut si in poza. Cu
doua linguri repartizam din aluat in cele 12 forme de briose si se pune un strat
de stafine. Cu restul de aluat se completeaza fiecare briosa. Formele nu trebuie sa
fie foarte pline, sa ramana loc sa cresca aluatul. Se coc la cuptorul preincalzit
timp de aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc, se face testul cu o
scobitoare.
Din aceasta compozitie mi-au iesit exact 12 briose.
Spor la munca! Si sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu