joi, 11 decembrie 2014

Tarta cu crema de vanilie si piersici







     Si aceasta tarta am fost inspirata sa o fac din amintirile copilariei. Imi cumparam de la cofetaria scolii mini tarte cu un strat de gem (marmelada) de prune si cu umplutura de bezea, aceasta insa am hotarat sa o fac cu crema de vanilie si fructe, urmeaza sa fac mini tarte cu bezea.
 
Ingrediente:

Faina – 350 g
Unt- 200 g
Galbenusuri – 3 bucati
Zahar – 2 linguri
Smantana – 1 lingura
Sare - ½ lingurita
coaja de la o lamaie  


Alte ingrediente: 
Compot de piersici - 1 borcan 
Tort Gelee Dr. Oetker rosu - 1 plic
Mod de preparare: Untul se pune intr-un castron si se amesteca bine cu zaharul. Apoi, se adauga smantana, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea. Totul se amesteca bine pentru cateva minute. La final adaugam si faina. Compozitia se amesteca pana devine un aluat. Dam aluatul la frigider pentru 15-20 minute. 
Dupa ce aluatul a stat la rece se intinde si se pune intr-o tava pentru tarte.  Cu o furculita intepam aluatul de tarta, il acoperim cu folie de aluminiu, aceasta impedica ca aluatul sa creasca. 
Punem tava la frigider pentru 15- 20 minute. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, scoatem folia si rumenim tarta deasupra. Scoatem tarta din tava si o lasam la racit.
 Intindem un strat din amestec de gem de fructe, apoi umplem tarta cu crema de vanile, se orneaza cu fructe si deasupra se toarna un strat de tort Gelee. Se pastreaza la frigider pana la servire.

Crema de vanilie:
Crema pentru tarte cu fructe Dr. Oetker- 2 plicuri
Lapte rece – 500 ml 
Mod de preparare: Intr-un vas inalt se toarna 500 ml lapte rece. Se toarna continutul plicurilor peste lapte si se amesteca cu mixerul timp de 1 minut viteza mica si apoi 1 minut la viteza mare. Crema astfel obtinuta se foloseste imediat la umplerea blatului de tarte.

Amestec de gem de fructe (am folosit gem de piersici facut de mine), nuca macinata, alune prajite si macinate, coaja de portocala confiata (tot facuta de mine).

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu