luni, 29 decembrie 2014

Chiftele in cosulete



          Aceste cosulete le-am pregatit de Craciun, au fost foarte gustoase. Le puteti pregati cu orice ocazie, vor arata frumos pe orice masa festiva. Le puteti servi reci sau calde.

Ingrediente:

Cartofi fierti – 4-5
Unt – 25 g
Faina – 4 linguri
Carne tocata – 300 g
Ceapa – 1
Orez fiert – 2 linguri
Oua – 2 ( 1 ou pentru amestec de cartofi; 1 ou pentru carne tocata)
Cascaval ras – 100 g
Sare, piper, patrunjel

Mod de preparare: Cartofii fierti ii pasam impreuna cu 25 g de unt, 1 ou, 50 g de cascaval si faina. Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei. Amestecam carnea tocata impreuna cu ceapa calita, 1 ou, orez fiert, verdeata si condimente. Formele pentru cosulete se ung cu putin ulei. Umplem formele cu amestecul de cartofi, facem cate o bila din carnea tocata si o punem in mijlocul fiecarui cosulet. Presaram cascaval ras pe fiecare din ele. Se coc la cuptor timp de 40 -50 minute.

Spor la treaba! Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu