luni, 15 decembrie 2014

Pachetele cu ciuperci si ceapa



     Se pot servi pe post de aperitiv, atat reci cat si calde. Se prepara extrem de repede si va pot salva ori de cate ori sunteti luati prin surprindere de musafirii neanuntati.

Ingrediente: 

Ciuperci – 350 g
Ceapa mica – 1
Catel de usturoi – 1
Ceapa verde – 1 legatura
Vin alb – 3-4 linguri
Smantana – 1 lingura
Aluat de placinte
Sare; piper
Faina; Ulei
Galbenus – 1

Mod de preparare: Ceapa, ciupercile se curata, se spala si taie marunt. Ceapa se caleste la foc mic. Cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile si usturoiul, se tin cateva minute. Se adauga vinul si asteptam sa se evapore. Se adauga smanatana, se potriveste de sare si piper, se lasa la foc mic pana scade. Spre final se pune ceapa verde, taiata subtire, amestecam. Pe masa de lucru se presara putina faina, se intinde usor cu facaletul aluatul de placinte dezghetat. Si apoi se taie cu grija foaia in 4 dreptunghiuri. Se aseaza in tava de cuptor dreptunghiurile se pune in centrul fiecaruia cate o lingura din compozitia de ciuperci. Se impacheteaza si se ung cu galbenus, se dau la cuptor preincalzit pana se rumenesc frumos.

Spor la treaba! Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu