duminică, 4 ianuarie 2015

Prajitura cu mere si migdale


       Un desert care nu numai ca arata frumos dar are si un gust excelent. Aceasta prajitura este perfecta la cina alaturi de o ceasca de ceai sau de cafea.

Ingrediente:
Unt moale – 225 g
Zahar – 225 g
Oua – 4
Faina – 100 g
Praf de copr – 3 g
Migdale macinate – 200 g
Mere – 2
Lamaie – 1 

Pentru glazuta caramel:
Zahar – 4 linguri
Smantana pentru frisca – 4 linguri

Mod de preparare: Batem untul cu zaharul pana obtinem un amestec pufos. Adaugam ouale, unul cate unul, impreuna cu cate un sfert din cantitatea de faina, amestecata cu praful de copt. Radeam coaja de la o lamaie, stoarcem sucul in compozitie. Apoi adaugam migdalele macinare, coaja rasa, incorporam usor cu lingura mare. Asezam tava roz din silicom pe o tava joasa si turnam amesetcul, il nivelam cu o spatula. Taiem merele in sferturi si le scoatem cotoarel, taiem felii. Aranjam merele in randuri paralele pe suprafata prajuturii si o dam la cuptor preincalzit pentru 30 minute.   Lasam prajitura la racit in forma inainte de a se scoate pe un platou.
Topim zaharul intr-o cratita cu smanatana pentru frisca si cu o lingura desenam modele peste prajitura.


Spor la treaba! Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu