Un
desert care nu numai ca arata frumos dar are si un gust excelent. Aceasta
prajitura este perfecta la cina alaturi de o ceasca de ceai sau de cafea.
Ingrediente:
Unt moale – 225 g
Zahar – 225 g
Oua – 4
Faina – 100 g
Praf de copr – 3 g
Migdale macinate – 200 g
Mere – 2
Lamaie – 1
Pentru
glazuta caramel:
Zahar – 4 linguri
Smantana pentru frisca – 4 linguri
Mod de preparare: Batem
untul cu zaharul pana obtinem un amestec pufos. Adaugam ouale, unul cate unul,
impreuna cu cate un sfert din cantitatea de faina, amestecata cu praful de copt. Radeam coaja de la o lamaie,
stoarcem sucul in compozitie. Apoi adaugam migdalele macinare, coaja rasa,
incorporam usor cu lingura mare. Asezam tava roz din silicom pe o tava joasa si
turnam amesetcul, il nivelam cu o spatula. Taiem merele in sferturi si le
scoatem cotoarel, taiem felii. Aranjam merele in randuri paralele pe suprafata
prajuturii si o dam la cuptor preincalzit pentru 30 minute. Lasam prajitura la racit in forma inainte de
a se scoate pe un platou.
Topim zaharul intr-o cratita cu smanatana pentru
frisca si cu o lingura desenam modele peste prajitura.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu