marți, 20 ianuarie 2015

Hrisca cu sos de rosii si aripioare la cuptor


          O mancare de hrisca sanatoasa si foarte gustoasa. Desi nu este pe placul tuturor datorita aromei si gustului pe care il are. Cei care nu sunt obisnuiti, s-ar putea sa nu le placa. La mine in familie o gatesc destul de des, suntem obisnuiti cu mancarea de hrisca de mici. Poate fi servita ca garnitura pentru carne (vita, porc, pui) sau peste, sau gatita cu ciuperci in zilele de post. Se mai prepara cu lapte si miere, pentru micul dejun este perfecta.

Ingrediente:
Hrisca –  250 g
Apa – 500 ml
Sare- dupa gust
Pentru sos de rosii:
Sos de rosii – 400 g (o cutie)
Ulei de masline – 2 linguri
Usturoi – 1 catel
Ceapa – 1
Busuioc – 1 lingurita
Sare, piper
Fulgi de ardei iute (optional)
Marar, patrunjel
Pentru servire:

Mod de preparare: Mai intai pregatim hrisca. Se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu 500 ml apa, se adauga sare. Se fierbe la foc mic timp de 15-20 minute, (se acopera cratita cu un capac ) pana absoarbe toata apa si hrisca este usor desfacuta. In timp ce fierbe hrisca nu se amesteca deloc. Intre timp se pregateste sosul, se pune ceapa si usturoiul la calit in ulei de masline, apoi se adauga sosul de rosii si fierbem un pic. Spre final se adauga condimente dupa gust, amestecam totul, lasam un pic sosul sa stea acoperit sa se patrunda aromele. Se aseaza mancarea in farfurie si se serveste calda cu sos. Am mai pregatit si aripioare dulci picante, au avut un mare succes la masa. http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2015/01/aripioare-dulci-picante-la-cuptor.html Avand deja aripioarele pregatite sosul l-am preparat fara carne, dar puteti face oricare alt sos va place cu carne de pui, vita sau porc.
Simplu, delicios si sanatos :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu