Am folosit coaja confiata la tarta cu crema de vanilie
si piersici. Am revenit cu reteta :)
Ingrediente:
Coji de portocala – 5 bucati
Zahar – 2 pahare
Sare – 2 lingurite
Sare de lamaie – 2 -3 g
Mod de
preparare: Decojim
portocalele, trasam cu un cutit pe suprafata acesteia. Astfel vom obtine 4
bucati de coaja, sau le puteti taia doar in doua. Le punem la foc intr-o
cratita cu apa rece, la foc mare, cand incepe sa fiarba, facem focul mic si
fierbem timp de 10-15 minute. Scurgem cojile de apa si le tinem putin sub jet
de apa rece. Din nou le punem in ctratita cu apa rece, la foc mare adaugam o
lingura de sare, cand ajung sa fiarba dam focul min si fierbem 10-15 min. Scurgem
cojile de apa si le tinem putin sub jet de apa rece. A 3-a oara este acelasi
procedeu...le punem in cratita cu apa rece, adaugam o lingurita de sare, le
fierbem si apoi le tinem sub jet de apa rece. Apoi le taiem feliute sau
cubulete mici. Intr-un ceaun (puteti folosi si cratita) am pus doua pahare de zahar
si un pahar de apa fiarta, cand siropul a inceput sa fiarba adaugam si cojile
de portocale. Fierbem la foc mic timp de 50-60 minute pana cand scade din
sirop. La final adaugam sare de lamaie, gustati daca doriti un pic mai
acrisoare mai adaugati sare de lamaie. Apoi le punem intr-o sita sa se scurga
bine de sirop si le tavalim prin zahar (aici vedeti cat cuprinde, cantitatea de
zahar difera). Intidem pe masa o foaie de copt si punem cojile sa se usuce,
le-am lasat peste noapte sa ma asigur ca sau uscat bine.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu