miercuri, 7 ianuarie 2015

Coaja de portocala confiata


    Am folosit coaja confiata la tarta cu crema de vanilie si piersici. Am revenit cu reteta :)

Ingrediente:
Coji de portocala – 5 bucati
Zahar – 2 pahare
Sare – 2 lingurite
Sare de lamaie – 2 -3 g

Mod de preparare: Decojim portocalele, trasam cu un cutit pe suprafata acesteia. Astfel vom obtine 4 bucati de coaja, sau le puteti taia doar in doua. Le punem la foc intr-o cratita cu apa rece, la foc mare, cand incepe sa fiarba, facem focul mic si fierbem timp de 10-15 minute. Scurgem cojile de apa si le tinem putin sub jet de apa rece. Din nou le punem in ctratita cu apa rece, la foc mare adaugam o lingura de sare, cand ajung sa fiarba dam focul min si fierbem 10-15 min. Scurgem cojile de apa si le tinem putin sub jet de apa rece. A 3-a oara este acelasi procedeu...le punem in cratita cu apa rece, adaugam o lingurita de sare, le fierbem si apoi le tinem sub jet de apa rece. Apoi le taiem feliute sau cubulete mici. Intr-un ceaun (puteti folosi si cratita) am pus doua pahare de zahar si un pahar de apa fiarta, cand siropul a inceput sa fiarba adaugam si cojile de portocale. Fierbem la foc mic timp de 50-60 minute pana cand scade din sirop. La final adaugam sare de lamaie, gustati daca doriti un pic mai acrisoare mai adaugati sare de lamaie. Apoi le punem intr-o sita sa se scurga bine de sirop si le tavalim prin zahar (aici vedeti cat cuprinde, cantitatea de zahar difera). Intidem pe masa o foaie de copt si punem cojile sa se usuce, le-am lasat peste noapte sa ma asigur ca sau uscat bine.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu