miercuri, 21 ianuarie 2015

Frigarui de porc cu bere



     Frigarui delicioase si aromate! Cu un gust placut de bere. Si restul de condimente si ingrediente si-au indeplinit misiunea. De a-i da un gust si o aroma deosebita carnii. Delicios!

Ingrediente:
Ceafa porc – 400 g
Ceapa – 2
Bere – 0,5 l
Sare, piper boabe
Frunze dafin – 3
Dovlecei – 1
Ardei capia – 1
Ulei de masline – 1 lingurita

Mod de prepapare:  Carnea se spala, se taie in bucati egale, se tamponeaza cu un prosop de bucatarie. Intr-un castron se prepara o marinada din bere, peste care se adauga bucatile de carne, ceapa taiata rondele, frunze de dafin, sare si piper. Se lasa carnea la marinat timp de cateva ore, sau cel mai bine peste noapte (la frigider).
Betele de frigarui se lasa la inmuiat in apa, timp in care se spala legumele, dovlecelul se taie rondele si se stropeste cu putin ulei de masline, se taie o ceapa rondele. Punem o tigaie grill la foc mediu spre puternic, coacem dovlecelul si ardeiul la tigaie. 
Se formeaza frigaruile, alternand bucatile de carne cu cele de ceapa, dupa care se pun la cuptor preincalzit  pe un gratar. Se coc timp de 25-30 minute la 180-200 C, la jumatatea timpului de preparare se intorc. Se aseaza frigaruile pe un platou  alaturi de legume. Se servesc fierbinti cu ketchup.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu