luni, 19 ianuarie 2015

Frigarui de porc cu ardei


       Se pregatesc foarte usor, simplu dar de efect. Foarte delicios, carnea este frageda si aromata. Ideal pentru o petrecere intre prieteni si nu numai, sunt perfecte si cu orice alta ocazie.

Ingrediente:
Ceafa de porc – 550g
Ardei Rosu – 1
Ardei galben – 1
Ulei de masline – 2 linguri
Ketchup – 3 linguri
Mustar – 1 lingura
Otet balsamic – 1
Zahar – 1 lingurita
Marar, patrunjel – cateva fire

Mod de preparare: Carnea se spala, se taie in bucati egale, se tamponeaza cu un prosop de bucatarie si se asezoneaza cu sare si piper. Intr-un castron se prepara o marinada din ulei, ketchup, mustar, otet balsamic si zahar, peste care se adauga bucatile de carne. Se lasa carnea la marinat timp de cateva ore, sau cel mai bine peste noapte (la frigider). Betele de frigarui se lasa la inmuiat in apa, timp in care se curata ardeii si se taie in bucati egale. Se formeaza frigaruile, alternand bucatile de carne cu cele de ardei, dupa care se pun la cuptor preincalzit  pe un gratar. Se coc timp de 25-30 minute la 200 C, la jumatatea timpului de preparare se intorc. Se aseaza frigaruile pe un platou si se orneaza cu cateva fire de marar si patrunjel. Se servesc fierbinti cu ketchup.

Spor la treaba! Pofta buna!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu