O mancare extrem de gustoasa si aromata. Usor picanta,
cu gust intens de vinete, cascaval, rosii si usturoi. Am fost surpinsa cat de gustoasa poate
fi....mmm delicioasa! Cred ca am reusit sa va fac pofta! ;)
Ingrediente:
Sos de rosii cu pulpa (
Cirio) – 400 g
Vinete taiate felii – 2
bucati
Ulei de masline – 50 ml
Mozzarella – 350 g
Pesmet – 50 g
Parmezan ras – 50 g
Usturoi tocat marunt– 2
catei
Fulgi de ardei iute – ¼ de
lingurita
Frunze de busuioc proaspete,
tocate – 30 g, cateva frunze pentru decor
Mod de
preparare: Intr-o tigaie incingem putin
ulei de masline, punem usturoiul si il prajim timp de 1 minut. Adaugam sosul de
rosii si fulgii de argei iute. Acoperim tigaia si lasam sosul sa fiarba cateva
minute. Adaugam busuiocul tocat si amestecam bine, apoi lasam sosul deoparte. Punem
o tigaie grill la foc mediu spre puternic, ungem feliile de vinete cu ulei, le
gatim pe fiecare parte pana se rumenesc. Preincalzim cuptorul la 200 C. Tapetam
o tava incapatoare cu hartie de copt, ungem cu ulei. Punem in tava cate un
strat de felii de vinete, un strat de sos de rosii, un strat de mozzarella,
apoi sos de rosii, vinete, sos de rosii, mozzarella, sos de rosii, vinete.
Astfel avem 3 straturi de vinete, ultimul strat il presaram cu un mix de
parmezan si pesmet. Acoperim tava cu folie de aluminiu o dam la cuptor pentru
20 minute. Indepartam folia si mai coacem 5-10 minute (am pus focul doar sus la
aragaz) pana se rumenesc. Servim cu extra sos de rosii, decoram cu busuioc.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu