vineri, 9 ianuarie 2015

Melanzane alla Parmigiana (Vinete cu sos de rosii si cascaval)


        O mancare extrem de gustoasa si aromata. Usor picanta, cu gust intens de vinete, cascaval, rosii si usturoi. Am fost surpinsa cat de gustoasa poate fi....mmm delicioasa! Cred ca am reusit sa va fac pofta! ;)

Ingrediente:
Sos de rosii cu pulpa ( Cirio) – 400 g
Vinete taiate felii – 2 bucati
Ulei de masline – 50 ml
Mozzarella – 350 g
Pesmet – 50 g
Parmezan ras – 50 g
Usturoi tocat marunt– 2 catei
Fulgi de ardei iute – ¼ de lingurita
Frunze de busuioc proaspete, tocate – 30 g, cateva frunze pentru decor

Mod de preparare: Intr-o tigaie incingem putin ulei de masline, punem usturoiul si il prajim timp de 1 minut. Adaugam sosul de rosii si fulgii de argei iute. Acoperim tigaia si lasam sosul sa fiarba cateva minute. Adaugam busuiocul tocat si amestecam bine, apoi lasam sosul deoparte. Punem o tigaie grill la foc mediu spre puternic, ungem feliile de vinete cu ulei, le gatim pe fiecare parte pana se rumenesc. Preincalzim cuptorul la 200 C. Tapetam o tava incapatoare cu hartie de copt, ungem cu ulei. Punem in tava cate un strat de felii de vinete, un strat de sos de rosii, un strat de mozzarella, apoi sos de rosii, vinete, sos de rosii, mozzarella, sos de rosii, vinete. Astfel avem 3 straturi de vinete, ultimul strat il presaram cu un mix de parmezan si pesmet. Acoperim tava cu folie de aluminiu o dam la cuptor pentru 20 minute. Indepartam folia si mai coacem 5-10 minute (am pus focul doar sus la aragaz) pana se rumenesc. Servim cu extra sos de rosii, decoram cu busuioc.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu