sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Legume gratinate cu cascaval


O combinatie spectaculoasa de legume gratinate, sos alb si cascaval. Un gust exceptional.

Ingrediente:
Mozzarella – 350 g
Cascaval afumat – 100 g
Dovlecei – 2 bucati
Ardei gras rosu – 2 bucati
Ceapa – 2 bucati
Pesmet – 50 g
Parmezan – 50 g
Ulei de masline

Pentru sos:
Unt – 100 g
Lapte – 700 ml
Faina – 60 g
Coaja rasa de la o lamaie

Pentru decor: Ceapa verde tocata si busuioc proaspat.

Mod de preparare: Mai intai preparam sosul, topim untul la foc mic, adaugam faina, amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam laptele cate putin. Amestecam sa nu se formeze cocoloase, adaugam coaja de lamaie, amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa. Punem o tigaie grill la foc mediu spre puternic, tavalim legumele prin putin  ulei si le coacem separat, mai intai dovleceii, ceapa si ardeii. Ungem un vas mediu de copt cu putin ulei, punem primul strat de sos, aproximativ ¾ din sos. Aranjam un strat de felii de dovlecei, un strat de mozzarella (175 g), un strat de amestec de pesmet cu parmezan. Un strat de ardei, ceapa, apoi restul de sos. Inca un strat de dovlecei, radem deasupra restul de mozzarella si cascaval afumat. Dam la cuptor preincalzit pentru 25-30 minute, pana cand suprafata devine aurie. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu