O combinatie spectaculoasa de legume gratinate, sos alb si cascaval. Un
gust exceptional.
Ingrediente:
Mozzarella – 350 g
Cascaval afumat – 100 g
Dovlecei – 2 bucati
Ardei gras rosu – 2 bucati
Ceapa – 2 bucati
Pesmet – 50 g
Parmezan – 50 g
Ulei de masline
Pentru sos:
Unt – 100 g
Lapte – 700 ml
Faina – 60 g
Coaja rasa de la o lamaie
Pentru decor: Ceapa verde tocata si busuioc proaspat.
Mod de preparare: Mai intai preparam sosul, topim untul la foc mic, adaugam faina, amestecam
pana se incorporeaza, apoi adaugam laptele cate putin. Amestecam sa nu se
formeze cocoloase, adaugam coaja de lamaie, amestecam continuu pana cand sosul
se ingroasa. Punem o tigaie grill la foc mediu spre puternic, tavalim legumele
prin putin ulei si le coacem separat,
mai intai dovleceii, ceapa si ardeii. Ungem un vas mediu de copt cu putin ulei,
punem primul strat de sos, aproximativ ¾ din sos. Aranjam un strat de felii de
dovlecei, un strat de mozzarella (175 g), un strat de amestec de pesmet cu
parmezan. Un strat de ardei, ceapa, apoi restul de sos. Inca un strat de
dovlecei, radem deasupra restul de mozzarella si cascaval afumat. Dam la cuptor
preincalzit pentru 25-30 minute, pana cand suprafata devine aurie.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu