duminică, 4 ianuarie 2015

Pariziene cu crema de mere



            Am consultat mai multe retete si am combinat ingredientele in asa fel incat am presupus ca vor iesi delicioase :). Acum sunt inca la cuptor si miroase atat de bine.... :). Sunt extraordinar de gustoase, cu o crema delicioasa care se combina perfect cu aluatul pufos si aromat al parizienelor. Va recomand cu incredere sa le incercati, ca de altfel si celelalte retete :)
 
Ingrediente:
Faina – 750 g
Drojdie proaspata – 25 g
Lapte – 250 ml
Zahar – 70 g
Miere – 3 linguri
Unt – 100 g
Oua – 1
Sare – ½ lingurita

Pentru decor:
Galbenusuri – 2
Lapte - 2 linguri
Arahide macinate – 1 lingura

Crema de mere:
Pasul 1:
Mere – 400 g
Zahar – 50 g
Stafide – 100 g
Rom- 1 lingurita
Scortisoara – ½ lingurita
Pasul 2:
Oua – 2
Zahar vanilat – 1 plic
Amidon – 30 g
Smantana – 60 g
Unt topit – 90 g

Mod de preparare crema de mere: Merele le curatam si taiem cubulete si intr-o cratita le punem la foc mic, adaugam zaharul si stafidele, lasam sa fiarba incet pana scade din suc compozitia si zaharul se caramelizeaza. Adaugam scortisoara si rom, le pasam putin, nu foarte mult sa ramana totusi ceva din textura marului, lasam compozitia la racit. Intr-un vas topim untul si-l racim, adaugam ouale, zaharul vanilat, amindonul si smantana. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa compozitia, lasam la racit. Apoi impreunam cele doua compozitii de mere cu scortisoara si crema de oua, a rezultat crema de mere :)

Mod de preparare pariziene: Intr-o cana punem drojdia maruntita cu o lingura de zahar si 100 ml lapte caldut, lasam la cald sa creasca. Intr-un vas mai mare, cernem faina, initial am pus 400 g, am mai adaugam pe parcurs. Adaugam sare, zaharul, mierea, drojdia crescuta, un ou, untul topit si racit, restul de lapte (150 ml). Amestecam totul bine si framantam un aluat aproximativ 20 minute. Lasam aluatul sa cresca o ora. Apoi impartim aluatul in 14 bucati si formam din fiecare bucata cate o bila (fiecare bila cantareste 93-95 g). Intindem cu ajutoarul unui facalet fiecare bila in forma de dreptunghi, punem implutura pe una din margini si pe cealalata taiem fasii. Lipim marginea care contine umplutura si fiecare fasie o punem peste aceasta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca 45 minute la loc cald.  Ungem parizienele cu galbenus de ou bautut cu lapte si presaram deasupra arahide macinate. Dam tava la cupor preincalzit pentru 25-30 minute, pana se rumenesc. Cand le scoatem din cuptor le lasam in tava sa se raceasca. Le putem servi calde sau reci. 

Pufoase, aromate, delicioase!

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu