sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Ardei umpluti


Reteta Nr.2
     In cativa pasi simpli de uramat veti realiza o mancare foarte gustoasa. Se servesc calzi cu smantana.

Ingrediente:
Carne tocata – 1 kg (amestec vita si porc)
Orez – 150 g
Ceapa- 2
Morcov – 2
Sos de rosii cu pulpa – 400 g
Ardei – 1 kg (8 bucati)
Ulei, sare, piper, frunza dafin

Mod de preparare: Incingem ulei intr-o tigaie calim ceapa si morcovul. Adaugam sosul de rosii si fierbem cateva minute, pana se coc bine si rosiile.
Adaugam orezul, carnea si condimente, amestecam bine. Curatam ardeii de cotor si-i umplem cu amestecul de carne si orez.
Ii punem intr-o cratita, sprijiniti unul de altul. Adaugam apa cat sa-i acopere (adaugam sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper) lasam la foc puternic pana cand incep sa fiarba, apoi dam la foc mic timp de o ora. Se servesc calzi cu smantana.

Reteta Nr.2 (19.11.2023)

Ingrediente:
Carne tocata – 500 g (porc sau pui)
Orez – 350 g
Ceapa- 2
Morcov – 2
Sos de rosii cu pulpa – 400 g
Ardei – 1 kg (8-9 bucati)
Ulei, sare, piper, frunza dafin

Modul de prepare este identic 😉

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu