miercuri, 21 ianuarie 2015

Aperitive cu somon



       O combinatie delicioasa de somon afumat cu crema de branza si hrean. Se prepara foarte repede si usor. O alegere ideala de a le prepara pentru o serbare, petrecere. Invitatii cu siguranta vor fi incantati.

Ingrediente:
Somon afumat – 100 g
Paine de secara cu seminte – 3-4 felii
Castravete cornison – 1
Crema de branza – 100 g
Pasta de hrean – 1 lingurita
Maioneza – 1 lingurita
Oua fierte – 2
Fulgi de ardei iute
Chives – cateva fire
Patrunjel, sare si piper

Mod de preparare: Cu ajutorul unei forme se decupeaza patrate din feliile de paine. Se ung cu crema de branza amestecata cu pasta de hrean, sare si piper. Se presara peste cateva fire de chives tocate fin, felii subtiri de castravete si bucatele de somon afumat. Se orneaza cu fire de patrunjel. Ouale se decojesc, se taie pe jumatate si se scot galbenusurile. Acestea se paseaza cat mai fin, se amesteca cu maioneza, sare, piper, fulgi de ardei iute. Cu ajutorul unei lingurite, se umplu ouale cu amestecul de galbenusuri, apoi se adauga bucatele de somon. Se orneaza cu chives. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu