luni, 19 ianuarie 2015

Aripioare dulci-picante la cuptor


     Pe langa frigaruile pregatite zilele acestea, am preparat si aripioare delicioase la cuptor. Usor picante si foarte gustoase, cu o crusta aurie si aromata. Savurate alaturi de un sos de usturoi sunt pur si simplu irezistibile. Delicios!!!

Ingrediente:
Aripioare de pui – 1 kg
Ulei de masline – 1 lingura
Usturoi – 4 catei (maruntit)
Zeama de lamaie – 2 linguri
Sos Heinz Worcester – 1 lingura
Sos Heinz Hot Chilli – 3 linguri
Miere – 2 linguri
Sos Heinz Primento – 1 lingura
Marar, patrunjel – cateva fire


Pentru servit:
Sos Heinz Usturoi – 150 ml
Castreveti 

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada. Aripioarele se spala si se tamponeaza cu un prososp de bucatarie, dupa care se presara cu sare si piper. Se adauga aripioarele in marinada, se amesteca bine avand grija sa acopere toata suprafata. Se lasa la marinat timp de cateva ore, sau peste noapte. Se pun pe un gratar si se dau la cuptor preincalzit timp de 40 minute la 200 C, la jumatatea timpului de preparare se intorc. Se servesc fierbinti alaturi de castraveti sau cu orice alte legume proaspete si sos de usturoi.

Spor la treaba! Pofta buna!
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu