duminică, 22 februarie 2015

Tort „Trei ciocolate”


 
Un desert delicios ce te incanta nu numai dupa aspect :).  Si gustul...gustul este divin!!! Te indragostesti de el dupa prima gustare...si apoi ceri portie dubla :)
Ingrediente: 
Pasul 1:
Ciocolata alba – 150 g
Gelatina – 10 g
Apa – 100 ml
Smantana pentru frisca (Dorna) – 200 ml
Lapte – 200 ml

Pasul 2:
Ciocolata cu lapte – 150 g
Gelatina – 10 g
Apa – 100 ml
Smantana pentru frisca (Dorna) – 200 ml
Lapte – 200 ml

Pasul 3:
Ciocolata neagra (85% masa de cacao) – 200 g
Gelatina – 10 g
Apa – 100 ml
Smantana pentru frisca (Dorna) – 150 ml
Lapte – 150 ml

Mod de preparare: Se pune la hidratat gelatina in 100 ml apa, pentru 10-15 minute. Intre timp, se pune intr-un vas la foc mediu, laptele si ciocolata alba, se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Apoi in compozitia de ciocolata se adauga smantana pentru frisca, se amesteca, se aduce pana la punctul de fierbere si se ia de pe foc, se lasa cateva minute sa se raceasca. Se adauga gelatina si din nou se amesteca bine sa se topesca toata gelatina, se toarna copozitia in forma (de preferat de silicon) se lasa la frigider timp de 3 ore. Dupa expirarea timpului mentionat se trece la etapa urmatoare. In mod similar se prepara si celelalte tipuri de ciocolata. 

Obs: Am folosit o forma pentru copt din metal, teflonata. Pentru a scoate tortul din forma, am pus intr-un vas mai mare apa fierbinte si am tinut forma pentru cateva secunde 2-3 si apoi am rasturnat torul pe un platou, astfel s-a desprins cu usurinta de pe peretii formei de copt.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu