Un tort rapid, facut la rece si cu mare efect la
"public". Il puteti servi alaturi de cupe de inghetata sau pur si
simplu asa cum este. Delicios!!!
Ingrediente:
Biscuiti Petit Beurre – 200 g
Cozonac cu stafide si merisoare – 250 g (taiat
cuburi mici)
Lapte – 200 ml
Cacao – 50 g
Zahar pudra – 50 g
Unt – 100 g
Ciocolata neagra pentru topit – 100 g
Ciocolata neagra taiata cuburi – 100 g
Nuci macinate – 80 g
Nuci taiate bucati mai mari – 100 g
Estenta de rom – 1 lingurita
Esenta de vanilie – 1 fiola
Mod de preparare: Se
pune la baie de aburi 100 g ciocolata impreuna cu 100 g unt. Separat intr-un
castron se pun biscuitii maruntiti nu foarte tare si cozonacul taiat cuburi
mici. Peste biscuiti se toarna nucile macinate, cele taiate bucati mai mari si
ciocolata cuburi. In amestecul de unt se adauga cacao si zaharul pudra, se
amesteca, treptat adaugam laptele. Se amesteca bine pana obtinem o masa omogena,
se adauga esentele. Se toarna compozitia de ciocolata peste biscuiti si se
amesteca bine. Se tapeteaza cu cacao o forma pentru tort, se umple cu compozitia
de biscuiti. Se preseaza bine cu o lingura. Se acopera cu o folie alimentara si
se lasa la frigider peste noapte. Se
rastoarna tortul pe un platou si se pudreaza cu cacao. Se
taie tortul cu un cutit cu lama subtire si lata.
Obs:
Daca nu aveti cozonac, inlocuiti cu biscuiti 250 g.
PS: Si acest deliciu face parte din copilaria noasta :) :) :)
PS: Si acest deliciu face parte din copilaria noasta :) :) :)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu