joi, 19 februarie 2015

Biscuiti cu inimioare


       Indiferent de zi, e sarbatoare sau o zi obisnuita nu strica niciodata sa pregatesti niste biscuiti deliciosi pe care sa-i savurezi dimineata la mic dejun sau chiar in timpul zilei cand iti e pofta de ceva delicios. O idee fantastica sa-i pregatesti persoanei iubite de Dragobete :)

Ingrediente:
Faina – 300 g
Unt , taiat in cuburi – 200 g
Zahar – 120 g
Galbenus – 2
Esenta de vanilie – 3 ml
Colorant alimentar roz

Mod de preparare: Se pune faina si untul intr-un bol si se mixeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie sau mixer, pana cand are textura nisipoasa. Se adauga zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile, se amesteca pana se obtine un aluat fin. Se imparte aluatul in 3 parti egale, 1/3 din aluat se adauga colorant roz pana obtinem culoarea dorita, se mixeaza bine si se mai adauga putina faina, aluatul devenind un pic mai moale, se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 15 – 20 minute, 2/3 din aluat la fel se inveleste in folie si se pune la frigider. Apoi, se scoate aluatul roz de la frigider si se intinde in strat gros, se decupeaza cu ajutorul unei forme de prajituri, pana epuizam tot aluatul, se suprapun inimioarele si se preseaza putin, fara a deforma. Se ambaleaza in folie alimentara si se pune la congelator pentru o ora, pana se intaresc. Cand aluatul roz s-a intarit, se intinde celalalt aluat si se formeaza fasii care se lipesc de cilindru format din inimioarele roz. Se ruleaza, pana cand aluatul roz este in centrul celuilat aluat, intr-o farfurie plata se pun drajeuri colorate se ruleaza prin drajeuri cilindru format. Din nou se pun la congelator pentru 2 ore. Apoi se preincalzeste cuptorul la 180 C, se taie cilindru in discuri groase, se aseaza biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putina distanta intre ei, se coc timp de 20 minute. Se racesc biscuitii si se servesc cu multa placere.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu