Indiferent
de zi, e sarbatoare sau o zi obisnuita nu strica niciodata sa pregatesti niste
biscuiti deliciosi pe care sa-i savurezi dimineata la mic dejun sau chiar in
timpul zilei cand iti e pofta de ceva delicios. O idee fantastica sa-i
pregatesti persoanei iubite de Dragobete :)
Ingrediente:
Faina – 300 g
Unt , taiat in cuburi – 200 g
Zahar – 120 g
Galbenus – 2
Esenta de vanilie – 3 ml
Colorant alimentar roz
Mod de preparare: Se pune faina si
untul intr-un bol si se mixeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie sau mixer,
pana cand are textura nisipoasa. Se adauga zaharul, esenta de vanilie si
galbenusurile, se amesteca pana se obtine un aluat fin. Se imparte aluatul in 3
parti egale, 1/3 din aluat se adauga colorant roz pana obtinem culoarea dorita,
se mixeaza bine si se mai adauga putina faina, aluatul devenind un pic mai
moale, se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 15 – 20
minute, 2/3 din aluat la fel se inveleste in folie si se pune la frigider. Apoi,
se scoate aluatul roz de la frigider si se intinde in strat gros, se decupeaza
cu ajutorul unei forme de prajituri, pana epuizam tot aluatul, se suprapun
inimioarele si se preseaza putin, fara a deforma. Se
ambaleaza in folie alimentara si se pune la congelator pentru o ora, pana se
intaresc. Cand aluatul roz s-a intarit, se intinde celalalt aluat si se
formeaza fasii care se lipesc de cilindru format din inimioarele roz. Se
ruleaza, pana cand aluatul roz este in centrul celuilat aluat, intr-o farfurie
plata se pun drajeuri colorate se ruleaza prin drajeuri cilindru format. Din
nou se pun la congelator pentru 2 ore. Apoi se preincalzeste cuptorul la 180 C,
se taie cilindru in discuri groase, se aseaza biscuitii in tava tapetata cu
hartie de copt, pastrand putina distanta intre ei, se coc timp de 20 minute. Se
racesc biscuitii si se servesc cu multa placere.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu