miercuri, 11 februarie 2015

Chiftele „Favorite”


         Este ceva diferit in aceasta reteta fata de cum le fac eu si cum le facea mama. Voi prezenta si reteta clasica, cu care eram obisnuita. Dar si aceasta s-a dovedit  a fi foarte buna. Fierbinti sunt pur si simplu irezistibile!

Ingrediente:
Carne tocata – 1,5 kg (amestec de vita si porc)
Cartofi cruzi – 2-3 (mai mari)
Ceapa – 2
Paine alba – 3-4 felii
Oua – 1-2
Lapte – 200 ml
Sare, piper – dupa gust
Ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare: Cartofii se dau prin razatoare, ceapa se curata si se marunteste cu ajutorul unui robot de bucatarie. Miezul de paine se rupe in bucati mici se pune la inmuiat in lapte, se lasa cateva minute, pana se absoarbe tot laptele. Se pune intr-un bol mai mare toate ingredientele, se amesteca, se lasa 15-20 minute amestecul sa se odihneasca ca la aluat. Se formeaza chiftele cu mainele inmuiate in apa sau ulei, de marimi medii. Se incinge putin ulei in tigaie si se prajesc chiftelele pe ambele parti, la foc mic. Dupa ce s-au copt pe o parte, se intorc, se pune capacul peste tigaie, se lasa 5-10 minute apoi se scoate pentru a se rumeni. Astfel obtinem chiftele moi si suculente.
(Am folosit ceapa rosie, avand stocul epuizat de ceapa alba :)
Si cealalta reteta este aproximativ aceeasi, mai putin cartofii cruzi, se exclud din reteta. Si se mai adauga 2-3 catei de usturoi. Modul de preparare este similar.
Ambele retete sunt delicioase :) 
Ati putea sa incercati sa le faceti la cuptor :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu