Ce
va doriti de Sf. Valentin??? O imbratisare calda, un sincer Te iubesc!!! Si un
cadou daruit din toata inima...poate fi orice la alegerea fiecaruia...chiar si
acest delicios chec...pregatit cu multa dragoste :)
Ingrediente:
Chec
1 roz:
Oua – 3
Coaja de lamaie – ½
Faina – 6 linguri
Zahar – 6 linguri
Mure – 50 g (veti folosi 2 lingurite)
Visine – 100 g
Praf de copt – ½ plic
Chec
2:
Oua- 2
Coaja de lamaie – ½
Faina – 4 linguri
Zahar – 4 linguri
Praf de copt – 1/3 plic
Pentru
decor:
Ciocolata alba - 100 g
Ciocolata neagra – 30 g
Mod de preparare Chec roz: Se preincalzeste
cuptorul la 180 C. Se unge cu unt o tava pentru copt (12x25 cm). Se cerne faina
impreuna cu praful de copt. Se separa albusurile de galbenus. Murele si
visinele se paseaza la blender, atentie! Separat. Intr-un bol se mixeaza spuma
galbenusurile impreuna cu coaja de la ½ de lamaie si 2 linguri zahar. Se adauga
din compozitia de mure 2 lingurite, se amesteca. Apoi se adauga toata
compozitia de visine pasate. Se mixeaza albusurile de ou cu restul de zahar si
zeama de la ½ de lamaie, pana obtinem o bezea. Se incorporeaza compozitia de
galbenus roz in albus, cate o lingura, se amesteca cu o spatula de jos in sus,
alternand cu cate o lingura de faina. Se procedeaza pana cand se epuizeaza
toata coompozitia de galbenus si cea de faina. Se pune compozitia in tava, se
da la cuptor si se coace timp de 40-45 minute, pana se rumeste. Se face testul
cu o scobitoare pentru a verifica daca este copt. Se lasa sa se raceasca putin
in tava apoi se scoate pe o farfurie sa se raceasca de tot. Se taie feliute din
chec apoi cu ajutorul unei forme de prajituri se decupeaza din fiecare felie
cate o inimioara. Inimioarele obtinute se pun in tava unsa cu unt, peste care
se toarna al doilea chec. Se coace timp de 40-50 minute, se lasa sa se
raceasca. La baie de aburi topiti ciocolata alba, se unge suprafata prajiturii,
apoi se topeste si ciocolata neagra si cu ajutorul unei pungi se orneaza
suprafata acesteia. Serviti cu placere!
Modul de preparare al celuilalt chec este similar,
eliminand frucele.
(Stiu, culoarea roz nu a iesit atat de intens cat as fi dorit, dar nu am folosit coloranti alimentari :), care totusi nu sunt naturali)
(Stiu, culoarea roz nu a iesit atat de intens cat as fi dorit, dar nu am folosit coloranti alimentari :), care totusi nu sunt naturali)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu