marți, 10 februarie 2015

Chec cu inimioare roz de Sf.Valentin



       Ce va doriti de Sf. Valentin??? O imbratisare calda, un sincer Te iubesc!!! Si un cadou daruit din toata inima...poate fi orice la alegerea fiecaruia...chiar si acest delicios chec...pregatit cu multa dragoste :)

Ingrediente:
Chec 1 roz:
Oua – 3
Coaja de lamaie – ½
Faina – 6 linguri
Zahar – 6 linguri
Mure – 50 g (veti folosi 2 lingurite)
Visine – 100 g
Praf de copt – ½ plic

Chec 2:
Oua- 2
Coaja de lamaie – ½
Faina – 4 linguri
Zahar – 4 linguri
Praf de copt – 1/3 plic

Pentru decor:
Ciocolata alba - 100 g
Ciocolata neagra – 30 g

Mod de preparare Chec roz: Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se unge cu unt o tava pentru copt (12x25 cm). Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se separa albusurile de galbenus. Murele si visinele se paseaza la blender, atentie! Separat. Intr-un bol se mixeaza spuma galbenusurile impreuna cu coaja de la ½ de lamaie si 2 linguri zahar. Se adauga din compozitia de mure 2 lingurite, se amesteca. Apoi se adauga toata compozitia de visine pasate. Se mixeaza albusurile de ou cu restul de zahar si zeama de la ½ de lamaie, pana obtinem o bezea. Se incorporeaza compozitia de galbenus roz in albus, cate o lingura, se amesteca cu o spatula de jos in sus, alternand cu cate o lingura de faina. Se procedeaza pana cand se epuizeaza toata coompozitia de galbenus si cea de faina. Se pune compozitia in tava, se da la cuptor si se coace timp de 40-45 minute, pana se rumeste. Se face testul cu o scobitoare pentru a verifica daca este copt. Se lasa sa se raceasca putin in tava apoi se scoate pe o farfurie sa se raceasca de tot. Se taie feliute din chec apoi cu ajutorul unei forme de prajituri se decupeaza din fiecare felie cate o inimioara. Inimioarele obtinute se pun in tava unsa cu unt, peste care se toarna al doilea chec. Se coace timp de 40-50 minute, se lasa sa se raceasca. La baie de aburi topiti ciocolata alba, se unge suprafata prajiturii, apoi se topeste si ciocolata neagra si cu ajutorul unei pungi se orneaza suprafata acesteia. Serviti cu placere!
Modul de preparare al celuilalt chec este similar, eliminand frucele.

(Stiu, culoarea roz nu a iesit atat de intens cat as fi dorit, dar nu am folosit coloranti alimentari :), care totusi nu sunt naturali) 
Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu