luni, 23 februarie 2015

Mini tarte cu bezea de mure



        Fiecare din noi avem dulciuri care ne amintesc de copilarie, aceste mini tarte au facut parte din copilaria mea :) cu bezea alba... cu mici modificari aduse de mine ;)......am adaugat un pic de culoare ;) 

Ingrediente tarta:
Unt – 125 g
Zahar – 75 g
Un praf de sare
Galbenus de ou – 1
Apa rece – 1 lingura
Faina – 245 g
Zahar vanilat - 1 plic
Coaja rasa de lamaie – 1/2 (optional)
Zeama de lamaie – 1 lingura
Gem de caise, prune, capsune sau fructe de padure – 3 linguri
Nuci macinate – 3 linguri

Mod de preparare: Se mixeaza intr-un vas untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Se adauga un galbenus de ou, 1 lingura de apa rece, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Se adauga treptat faina (cernuta), pana obtinem un aluat. Se infasoara aluatul in folie alimentara si se pune la frigider pentru cel putin o ora. Se incalzeste cuptorul la 200 C, se presara putina faina si se intinde aluatul pe masa de lucru, se imbraca fiecare forma de mini tarte. Se perforeaza aluatul cu o furculita, se inveleste fiecare forma cu folie de aluminiu pentru a impiedica cresterea aluatului, se mai tin la congelator 15-20 minute. Apoi se aseaza formele intr-o tava si se coc timp de 10-15 minute, se scot foliile de aluminiu si se mai coc timp de inca 10 minute. Se lasa in forme sa se raceasca de tot. Se ung tartele cu amestec de gem si nuca macinata. 

Ingrediente bezea:
Mure congelate – 250 g (puteti folosi capsune sau zmeura)
Zahar – 250 g
Zeama de lamaie – 2 linguri
Albus de oua – 3
Zahar – 50 g

Pentru decor:
Cristale de zahar roz

Mod de preparare: Se pun fructele, zaharul si zeama de lamaie la fiert, dupa ce s-a mai topit din zahar si fructele s-au inmuiat putin se zdrobesc cu un blender. Se mai lasa sa fiarba compozitia aproximativ 5 minute. Se strecoara prin sita, astflet se elimina semintele din fructe. Se lasa compozitia la foc minim sa-si mentina temperatura. Apoi se mixeaza albusurile (la temperatura camerei) la viteza maxima, pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga treptat din amestecul de fructe (se toarna in fir) si se mixeaza in continuare timp de 15- 20 minute, bezeaua va creste in volum si se va raci. Se orneaza mini tartele cu ajutorul unui pos, se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de servire.

Obs: Daca considerati ca din cantitatea ingredientelor obtineti prea multa bezea, (puteti sa ornati si briose cu ea) impartiti ingredientele in jumatate.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu