marți, 3 februarie 2015

Tagliatelle cu ciuperci


         Tagliatelle delicioase cu ciuperci, ati putea sa incercati aceasta reteta si in zilele de post, desigur inlocuind iaurtul cu smantana vegetala.

Ingrediente:
Ciuperci din conserva – 400 g
Ceapa rosie – 2
Iaurt (sau smantana) – 200 g
Tagliatelle – 200 g
Ulei de masline
Sare si piper – dupa gust
Chives si patrunjel – cateva fire pentru decor

Mod de preparare: Se scurg bine ciupercile de apa, dupa care se dau printr-un blender pana devine un piure. Ceapa se curata si se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline, 2-3 minute, apoi se adauga piureul de ciuperci, se lasa sa fiarba la foc mic. Apoi se adauga iaurtul, se lasa sa fiarba inca 2-3 minte. In compozitia de ciuperci se adauga sare si piper dupa gust. Intre timp se pun pastele la fiert, se adauga sare si putin ulei, se fierb 4 minute, sa fie „al dente”, sau depinde cat timp este mentionat pe ambalajul pastelor. Se scurg bine pastele, se pun pe o farfurie si peste ele se pune din compozitia de ciuperci. Se decoreaza cu chives si marar. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu