Tagliatelle
delicioase cu ciuperci, ati putea sa incercati aceasta reteta si in zilele de
post, desigur inlocuind iaurtul cu smantana vegetala.
Ingrediente:
Ciuperci din conserva – 400 g
Ceapa rosie – 2
Iaurt (sau smantana) – 200 g
Tagliatelle – 200 g
Ulei de masline
Sare si piper – dupa gust
Chives si patrunjel – cateva fire pentru decor
Mod de preparare: Se
scurg bine ciupercile de apa, dupa care se dau printr-un blender pana devine un
piure. Ceapa se curata si se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de
masline, 2-3 minute, apoi se adauga piureul de ciuperci, se lasa sa fiarba la
foc mic. Apoi se adauga iaurtul, se lasa sa fiarba inca 2-3 minte. In
compozitia de ciuperci se adauga sare si piper dupa gust. Intre timp se pun
pastele la fiert, se adauga sare si putin ulei, se fierb 4 minute, sa fie „al
dente”, sau depinde cat timp este mentionat pe ambalajul pastelor. Se scurg
bine pastele, se pun pe o farfurie si peste ele se pune din compozitia de
ciuperci. Se decoreaza cu chives si marar.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu