joi, 19 februarie 2015

Clatite de cartofi si ceapa, pentru micul dejun


                               Un mic dejun rapid si foarte  gustos :)

Ingrediente:
Cartofi albi – 140 g (cantariti dupa decojire, taiati in bucati mari)
Faina – 50 g
Praf de copt – ½ lingurita
Oua – 3
Lapte – 5 linguri
Ceapa verde – cateva fire
Unt
Felii de bacon – 6
Chili (pentru presarat peste oua)

Mod de preparare: Se pun cartofii intr-o oala cu apa si sare si se fierb pana sunt moi. Se scurg, se paseaza si se lasa la racit. Se pune piureul rece intr-un bol, se adauga faina si praful de copt. Separat se mixeaza 1 ou cu laptele, se adauga putina sare. Se adauga in bolul cu piureul de cartofi, se amesteca. Apoi se adauga ceapa verde tocata fin, se pastreaza putina pentru decor. Se incinge o tigaie cu putin unt, apoi se ia cu o lingura din aluat si se pune in tigaie. Se gatesc pe ambele parti, pana cand se rumenesc, trebuie sa fie suficient de patrunse pentru a fi intoarse. In alta tigaie se gateste bacon, se rumeneste bine pe ambele parti (puteti sa-l gatiti pana devine crocant daca va place), se adauga putin unt in tigaie si se gatesc cele 2 oua, dupa preferinta. Apoi se servesc impreuna cu clatite si bacon. 

Obs! Cantitatea de ingrediente din poze este mai mare.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu