Un
mic dejun rapid si foarte gustos :)
Ingrediente:
Cartofi albi – 140 g (cantariti dupa
decojire, taiati in bucati mari)
Faina – 50 g
Praf de copt – ½ lingurita
Oua – 3
Lapte – 5 linguri
Ceapa verde – cateva fire
Unt
Felii de bacon – 6
Chili (pentru presarat peste oua)
Chili (pentru presarat peste oua)
Mod de preparare: Se pun cartofii
intr-o oala cu apa si sare si se fierb pana sunt moi. Se scurg, se paseaza si
se lasa la racit. Se pune piureul rece intr-un bol, se adauga faina si praful
de copt. Separat se mixeaza 1 ou cu laptele, se adauga putina sare. Se adauga
in bolul cu piureul de cartofi, se amesteca. Apoi se adauga ceapa verde tocata
fin, se pastreaza putina pentru decor. Se incinge o tigaie cu putin unt, apoi
se ia cu o lingura din aluat si se pune in tigaie. Se gatesc pe ambele parti,
pana cand se rumenesc, trebuie sa fie suficient de patrunse pentru a fi intoarse. In alta
tigaie se gateste bacon, se rumeneste bine pe ambele parti (puteti sa-l gatiti
pana devine crocant daca va place), se adauga putin unt in tigaie si se gatesc cele 2
oua, dupa preferinta. Apoi se servesc impreuna cu clatite si bacon.
Obs! Cantitatea de ingrediente din poze este mai mare.
Obs! Cantitatea de ingrediente din poze este mai mare.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu