joi, 26 februarie 2015

Fursecuri cu cacao (de post)


Va prezint cu mare drag aceasta reteta de fursecuri pentru zilele de post. Aromate, delicioase si usor de preparat.
Ingrediente: 
Faina – 300 g
Zahar – 120 g
Margarina Rama Maestro – 200 g
Cacao – 30 g
Suc de grapefruit (portocala) – 30 ml
Esenta de rom – 1 lingurita
Esenta de vanilie – 1 lingurita
Bicarbonat de sodiu – ½ lingurita
Coaja de portocala  - 1 (optional)
Cate un varf de cutit de sare

Mod de preparare: Impartim ingredientele in doua. Intr-un vas punem 150 g faina, bicarbonat de sodiu jumatate din el, 60 g zahar, 100 g margarina, coaja de portocala (optional), sarea , 10 ml suc de fructe si esenta de vanilie. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, se pune la frigider pentru 30 minute.  Apoi framantam cel de-al doilea aluat, 150 g faina, bicarbonat de sodiu, 30 g cacao, 60 g zahar, 100 g margarina, sare, 20 ml suc de fructe si esenta de rom, se pune la frigider pentru 30 minute.
Dupa expirarea timpului mentionat, se scoate aluatul de la frigider, se imparte in jumatate si se formeaza cate o bila din fiecare aluat. Se intinde pe masa de lucru (unsa cu putin ulei) aluatul cu cacao, se suprapune cu aluatul de vanilie si se ruleaza. Rulada formata se infasoara in folie alimentara si se pune la congelator pentru cel putin 30 minute, se poate lasa si 1-2 ore. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua bile de aluat.
(Obs: Aluatul intarit se taie mai usor si nu se deformeaza, am incercat si varianta fara a fi pus la rece, aluatul fiind moale se lucreaza un pic mai greu. Incercati varianata care considerati ca e mai usorara pentru voi.)
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie rulada  rondele  si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se pastreaza putina distanta intre ei pentru a se intinde la copt,  se pun in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se pot servi. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Un comentariu: