joi, 12 februarie 2015

Tort „Rosa”


         Am avut putine emotii cand am facut acest tort, m-am gandit sa fac o combinatie de blat de chec si crema de alt tort si sincer nu stiam cum va fi gustul. Prima lingurita am zis: „Woow” „Ce bun este.....” „Нежный и сладкий как поцелуи”- „Dulce si bland ca o sarutare”:)

      Ingredientele pentru blat sunt aceleasi de la Chec-ul cu inimioare roz si modul de preparare desigur similar. http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2015/02/chec-cu-inimioare-roz-de-sf-valentin.html. Doar cu mici exceptii: Blatul l-am impartit in felul urmator: intr-o tava 1/3 din compozitie si 2/3 in alta tava (12x25 cm). Blatul mai mare se imparte in 2 foi, si in total avem 3 blaturi de tort. 

Crema de ciocolata alba:
Smantana pentru frisca (Dorna) – 200 ml
Ciocolata alba – 200 g
Crema de branza – 200 g
Obs: Reteta inbunatatita! Nu corespunde cu cea din poze, voi reveni cu poze noi.

Crema de frisca:
Smantana pentru frisca (Dorna) – 300 ml
Zahar – 70 -100 g
Pentru decor:
Ornamente argintii
Ciocolata neagra topita cu o lingurita de unt – 30 g
Ciocolata neagra – 50 g
Ciocolata alba – 30 g
 
Mod de preparare
Crema de ciocolata alba : Se pune ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca intr-un vas la foc mediu, se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei. Se pune la frigider sa se intareasca putin,  apoi se mixeaza 5 minute la viteza maxima, se adauga crema de branza si din nou mixam sa obtinem o compozitie omogena, aerata si pufoasa. Se ung foile de tort se pastreaza tortul la frigider 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca cu ajutorul unui pos si se decoreaza cu ciocolata neagra.
Crema de frisca:  Smantana pentru frisca trebuie neaparat sa stea cateva ore inainte de utilizare la frigider. Se mixeaza cu ajutorul unui mixer, cateva minute, aproximativ 5-7 minute. Dupa ce creste putin in volumul se adauga zaharul, se mixeaza in continuare pana isi dubleaza valumul.
Placutele din ciocolata le-am facut in felul urmator: Se topeste ciocolata la baie de aburi, se intinde pe o suprafata din sticla, se lasa putin sa se intareasca, cu ajutorul unei spatule de cofetarie se traseaza linii pe orizontala si deasupra se intinde ciocolata alba, inca nu stiu care este exact tehnica sau trebuie folosit un anumit tip de ciocolata, mi-as fi dorit sa fie mai pronuntate liniile de ciocolata alba, dar mai exersez pe viitor. Dupa ce s-a intarit toata suprafata cu ajutorul unui spaclu se decupeaza ciocolata si se taie in placute mici, depinde ce forme si dimensiuni doriti sa faceti. Palcutele de ciocolata se aranjeaza pe tort, de desubt am folosit drajeuri de ciocolata, puteti folosi oricare alte drajeuri va plac, sau chiar fructe confiate.

Spor la treaba! Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu