Am
avut putine emotii cand am facut acest tort, m-am gandit sa fac o combinatie de
blat de chec si crema de alt tort si sincer nu stiam cum va fi gustul. Prima lingurita
am zis: „Woow” „Ce bun este.....” „Нежный и сладкий как поцелуи”- „Dulce si
bland ca o sarutare”:)
Ingredientele pentru blat sunt aceleasi de la
Chec-ul cu inimioare roz si modul de preparare desigur similar. http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2015/02/chec-cu-inimioare-roz-de-sf-valentin.html.
Doar cu mici exceptii: Blatul l-am impartit in felul urmator: intr-o tava 1/3
din compozitie si 2/3 in alta tava (12x25 cm). Blatul mai mare se imparte in 2
foi, si in total avem 3 blaturi de tort.
Crema
de ciocolata alba:
Smantana pentru frisca (Dorna) – 200 ml
Ciocolata alba – 200 g
Crema de branza – 200 g
Obs: Reteta inbunatatita! Nu corespunde cu cea din poze, voi reveni cu poze noi.
Crema
de frisca:
Smantana pentru frisca (Dorna) – 300 ml
Zahar – 70 -100 g
Pentru
decor:
Ornamente argintii
Ciocolata neagra topita cu o lingurita de unt – 30 g
Ciocolata neagra – 50 g
Ciocolata alba – 30 g
Mod de preparare Crema de ciocolata alba : Se pune ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca intr-un vas la foc mediu, se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei. Se pune la frigider sa se intareasca putin, apoi se mixeaza 5 minute la viteza maxima, se adauga crema de branza si din nou mixam sa obtinem o compozitie omogena, aerata si pufoasa. Se ung foile de tort se pastreaza tortul la frigider 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca cu ajutorul unui pos si se decoreaza cu ciocolata neagra.
Crema
de frisca: Smantana pentru frisca trebuie neaparat
sa stea cateva ore inainte de utilizare la frigider. Se mixeaza cu ajutorul
unui mixer, cateva minute, aproximativ 5-7 minute. Dupa ce creste putin in volumul
se adauga zaharul, se mixeaza in continuare pana isi dubleaza valumul.
Placutele
din ciocolata le-am facut in felul urmator: Se
topeste ciocolata la baie de aburi, se intinde pe o suprafata din sticla, se
lasa putin sa se intareasca, cu ajutorul unei spatule de cofetarie se traseaza
linii pe orizontala si deasupra se intinde ciocolata alba, inca nu stiu care
este exact tehnica sau trebuie folosit un anumit tip de ciocolata, mi-as fi
dorit sa fie mai pronuntate liniile de ciocolata alba, dar mai exersez pe
viitor. Dupa ce s-a intarit toata suprafata cu ajutorul unui spaclu se
decupeaza ciocolata si se taie in placute mici, depinde ce forme si dimensiuni
doriti sa faceti. Palcutele de ciocolata se aranjeaza pe tort, de desubt am
folosit drajeuri de ciocolata, puteti folosi oricare alte drajeuri va plac, sau
chiar fructe confiate.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu