duminică, 15 februarie 2015

Fursecuri „Nucusoare umplute”


     Copilarie, dulce copilarie... aceste nucusoare cu umplutura de nuci si lapte condensat obisnuia mama sa ni le faca de sarbatori... si ori de cate ori pofticiosii mici de acasa doreau ceva dulce si bun :)

Ingrediente:
Oua – 2
Zahar – 200 g
Untura de porc – 200 g (unt sau margarina)
Smantana 30% grasime – 4 linguri
Bicarbonat de amoniu – 1 lingurita
Faina – 600-700 g (cat se cere)
Esenta de vanilie – 1 fiola

Umplutura de budinca:
Pudinca de vanilie – 1 plic (preparati pudica conform instructiunilor de pe ambalaj, mai putin cantitatea de lapte difera, 350 ml, avem nevoie de o compozitie mai densa)
Nuci macinate

Umplutura cu gem:
Gem de caise 
Finetti 
Nuci macinate
Surplusul de la nuci 

Umplutura de lapte condensat:
Lapte condensat fiert – 1 cutie
Nuci macinate

Mod de preparare: Se mixeaza intr-un bol ouale cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa, se adauga smantana, se amesteca. Apoi untura la temperatura camerei, se amesteca (puteti inlocui cu unt sau margarina) apoi se adauga bicarbonatul de amoniu, din nou se amesteca compozitia foarte bine. Treptat se adauga faina, se obtine un aluat moale, nelipicios. Se inveleste aluatul intr-o folie alimentara si se lasa la frigider pentru o jumatate de ora. Din aluat se formeaza mici bilute (7-8 g fiecare), pe care le punem in forma de copt nuci, bine infierbantata anterior. Se coc pe flacara aragazului pe ambele parti, se verifica din cand in cand, pana sunt suficient de rumene pe ambele parti. Nucile obtinute se lasa sa se raceasca apoi se curata de surplusul de pe margini (se foloseste la umplutura, depinde pentru ce umplutura optati sa faceti). Se umple fiecare jumatate de nuca cu umplutura si se unesc formand astfel o nuca. Se pastreaza la frigider minim 12 ore pentru a se inmuia, verificati daca este nevoie le mai lasati sa se inmoaie bine, (acoperiti vasul in care le pastrati cu folie alimentara), inainte de servire se presara peste zahar pudra. 

Obs: Am optat pentru umplutura de pudinca, este mai putin dulce :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu