Covrigi
dulci si deliciosi de casa, savuratii alaturi de o ceasca de cafea, ceai sau o
cana de lapte cu cacao :)
Ingrediente:
Faina – 1 kg
Drojdie uscata – 7 g
Margarina – 20 g
Sare – 10 g
Zahar – 150 g
Zahar vanilat – 1 plic
Lapte caldut – 600 ml
Mod de preparare: Se
cerne faina intr-un bol, se adauga toate ingredientele. Apoi adaugam laptele
caldut treptat si framantam un aluat. Se acopera vasul cu aluat cu un prosop si
se lasa sa cresca aluatul o ora si jumatate, la loc cald. Se imparte aluatul in
4 parti egale, se formeaza din fiecare bucata cate o bila, se intinde pe masa
presarata cu faina, grosimea aluatului trebuie sa fie aproximativ 4-5 mm. Se
decupeaza cercuri mai mari apoi in interiorul fiecaruia se decupeaza cu o forma
mai mica. Se pun covrigii in tava la crescut pentru 30 minute la loc cald. Se
ung cu ou batut, zahar si o lingura de lapte. Se coc la 180 C timp de
aproximativ 35-40 minute (cuptor preincalzit), pana se rumenesc frumos. Dupa ce
se scot din cuptor cat sunt fierbinti se ung cu putina apa cu zahar. Dupa ce se
racesc bine inveliti vasul in care veti pastra covrigii cu folie alimentara,
astfel se vor pastra moi pentru mai mult timp, dar sunt sigura ca nu va dura
foarte mult :).
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu