joi, 30 aprilie 2015

Tarta cu crema de ciocolata si capsuni


      M-a impresionat foarte mult aceasta tarta, de la modul cum arata, cum se prepara..... foarte simplu...... pana la gustul extraordinar pe care il are :) Un desert de exceptie! Avem pe cine rasfata astazi cu un desert delicios :) :) :)

Ingrediente: ( tava 27 cm)
Biscuiti Oreo – 400 g
Unt topit – 150 g
Smantana pentru frisca Dorna – 200 ml
Ciocolata cu lapte Milka – 200 g
Ciocolata neagra Schogetten – 100 g
Capsuni – 300 g
Fulgi de migdale

Mod de preparare: Biscuitii Oreo se maruntesc la blender. Se pun intr-un bol, se adauga peste unt topit. Se amesteca foarte bine, compozitia se pune intr-o tava pentru tarte, se repartizeaza cu o lingura uniform pe toata suprafata. Se da tava la congelator, intre timp pregatim crema de ciocolata. Se pune la foc smantana pentru frisca, se infierbanta bine, fara sa fiarba, se ia de pe foc. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste toata si avem o compozitie omogena. Se toarna peste tarta, se orneaza cu capsuni, se da la frigider pentru 2 ore. Apoi se decoreaza cu fulgi de migdale. (La acest pas, ar fi trebuit sa scot cumva tarta din tava, dar sincer nu am riscat, m-am gandit ca are un blat totusi fraged. Am taiat tarta cu un cutit bine ascutit, incet, sa atinga foarte putin tava, sa nu se deterioreze). Se aranjeaza pe un platou. Si serviti cu mare placere :) cu un suc, ceai, cafea.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu