O mancare ce se prepara usor si
repede. Simplu si foarte delicios! Invitatilor
de astazi le-a placut foarte mult, au mancat toti cu mare pofta :)
Ingrediente:
Pastrav
– 6
Lamaie
– 1
Sare,
Rozmarin uscat, Patrunjel uscat
Unt
– 50 g
Mod
de preparare: Se
curata pestele de solzi si se spala, foarte important pestele sa fie proaspat.
Se tamponeza cu un prosop de bucatarie, se sareaza. Se adauga cateva fire de
rozmarin si felii de lamaie in interior. Se aseaza intr-o tava tapetata cu
hartie de copt, se presara peste patrunjel si rozmarin. Se pune peste cateva
bucatele de unt. Se da la cuptor preincalzit pentru 20-25 de minute, se rumeneste putin si deasupra.
Pentru
garnitura:
Orez
Riso scotti – 1,5 pahare
Apa
– 3,5 pahare
Ceapa
– 2
Unt
– 100 g
Sare,
piper
Curry
– ½ lingurita
Marar,
patrunjel – proaspat sau uscat
Mod
de preparare: Se
toaca marunt ceapa si se caleste in unt (intr-un ceaun), se adauga sare si
piper. Apoi se adauga orezul spalat anterior in mai multe ape. Se adauga apa, se
da focul tare sa inceapa sa fiarba. Se lasa la foc mic sa fiarba timp de 13
minute, se adauga curry si verdeata, se amesteca din cand in cand. Dupa expirarea
celor 13 minute se stinge focul si se pune un capac peste ceaun si se lasa
acoperit orezul timp de 1 ora. Se serveste cald cu peste la cuptor. Simplu si
delicios :)
Obs: Mai inati se prepara orezul
apoi pestele.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu