duminică, 26 aprilie 2015

Pastrav la cuptor cu orez

          O mancare ce se prepara usor si repede.  Simplu si foarte delicios! Invitatilor de astazi le-a placut foarte mult, au mancat toti cu mare pofta :)

Ingrediente:
Pastrav – 6
Lamaie – 1
Sare, Rozmarin uscat, Patrunjel uscat
Unt – 50 g

Mod de preparare: Se curata pestele de solzi si se spala, foarte important pestele sa fie proaspat. Se tamponeza cu un prosop de bucatarie, se sareaza. Se adauga cateva fire de rozmarin si felii de lamaie in interior. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara peste patrunjel si rozmarin. Se pune peste cateva bucatele de unt. Se da la cuptor preincalzit pentru 20-25 de minute, se rumeneste putin si deasupra.

Pentru garnitura:
Orez Riso scotti – 1,5 pahare
Apa – 3,5 pahare
Ceapa – 2
Unt – 100 g
Sare, piper
Curry – ½ lingurita
Marar, patrunjel – proaspat sau uscat

Mod de preparare: Se toaca marunt ceapa si se caleste in unt (intr-un ceaun), se adauga sare si piper. Apoi se adauga orezul spalat anterior in mai multe ape. Se adauga apa, se da focul tare sa inceapa sa fiarba. Se lasa la foc mic sa fiarba timp de 13 minute, se adauga curry si verdeata, se amesteca din cand in cand. Dupa expirarea celor 13 minute se stinge focul si se pune un capac peste ceaun si se lasa acoperit orezul timp de 1 ora. Se serveste cald cu peste la cuptor. Simplu si delicios :)

Obs: Mai inati se prepara orezul apoi pestele.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu