Un tort foarte foarte delicios!!! Cu aroma delicioasa de ciocolata,
zmeura si vanilie. O combinatie perfecta de ciocolata si celelalte straturi de
sufleu. Pur si simplu...Mmmmm Delicios!!! Minunat si Perfect!!! :)
Ingrediente: Diametru tava 20 cm
Pentru blat:
Oua – 1 mai mare
Zahar – 30 g
Faina – 25 g
Cacao – 5 g
Lapte – 2 linguri (optional,
daca va iese un aluat prea dens si greu de intins in tava se mai adauga si
putin lapte)
Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu un ou, se adauga cacao amestecata cu faina. Se
toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se coace timp de 15-20
minute.
Sufleu de
ciocolata:
Smantana pentru frisca Dorna
35 % grasime – 100 ml
Ciocolata – 100 g (50 g
ciocolata neagra si 50 g ciocolata cu lapte)
Smantana pentru frisca Dorna
35 % grasime (batuta)- 200 ml (rece de la frigider)
Gelatina foi – 3
Mod de preparare: Se pune intr-un vas frisca la incalzit, cand ajunge la punctul de
fierbere se ia de pe foc, se adauga ciocolata se amesteca pana se topeste toata
ciocolata. Se hidrateaza foile de
gelatian se adauga in compozitia de ciocolata. Separat se bate frisca peste se
toarna amestecul de ciocolata. Se toarna compozitia in tava in care am pus
blatul de ciocolata. Se pune la congelator pentru 30 minute, pana se intareste
stratul.
Sufleu de
zmeura:
Zmeura congelata – 100 g
Zahar – 60 g
Smantana pentru frisca Dorna
35 % grasime – 200 ml (rece de la
frigider)
Gelatina foi -3
Mod de preparare: Se pune intr-un vas la foc mic fructele si zaharul, se amesteca pana se
topeste tot zaharul. Fara sa ajunga la punctul de fierbere. Se pun la hidratat
foile de gelatina. Fructele se mixeaza cu blenderul si se strecoara de seminte.
Piureul de fructe se pune din nou la foc mic, pana se incalzeste se adauga
foile de gelatina, se amesteca compozitia. Se mixeaza smantana pentru frsica la
viteza maxima. Peste aceasta se adauga fructele se apesteca usor cu o paleta
pana se omogenizeaza. Se toarna peste stratul de ciocolata si se lasa la
congelator 30 minute.
Sufleu de
vanilie:
Galbenusuri – 2
Zahar – 50 g
Lapte – 50 ml
Esenta de vanilie – 1 lingurita
Gelatina foi – 4
Amestec de lapte condensat
si coniac - 50 ml si 50 ml
Smantana pentru frisca Dorna
35 % grasime – 200 ml (rece de la
frigider)
Mod de preparare: Intr-un vas se pune la foc mic laptele si esenta de vanilie, se amesteca.
Se adauga amestecul de lapte condensat si coniac si se ia de pe foc, compozitia
trebuie sa fie firbinte dar nu trebuie sa fiarba. Separat se mixeaza spuma
galbenusurile cu zahar. Se adauga in compozitia de lapte. Se pune din nou pe
foc se amesteca si se aduce la puntul de fierbere. Se adauga foile de gelatina
hidratate. Se mixeaza smantana pentru frsica la viteza maxima. Peste aceasta se
adauga ccompozitia de lapte si se amesteca usor cu o paleta. Se toarna peste
stratul de zmeura si se da la congelator pentru 30 minute.
Glazura de
fructe:
Zmeura – 100 g
Zahar – 60 g
Suc de portocala - 50 ml
Amidon alimentar – 2 linguri
Gelatina foi – 1
Mod de preparare: Intr-un vas se pune la foc mic, fructele, sucul de portocala si zaharul. Se
amesetca pana se topeste tot zaharul fara sa fiarba. Se ia de pe foc se adauga
peste 2 linguri de amidon dizolvate in 2 linguri de apa rece. Se pune pe foc
cand incepe se fiarba se opreste focul. Se da compozitia prin bleder, se
strecoara de seminte. Punem din nou compozitia pe foc si adaugam foaia de
gelatina hidratata. Se toarna compozitia peste tort si se da la rece.
Important! Cand scoateti tortul din forma il lasati aproximativ 30 minute la temperatura camerei, cu un cutit trasati pe margini , intre tava si tort, pentru a desprinde tortul de tava.
Important! Cand scoateti tortul din forma il lasati aproximativ 30 minute la temperatura camerei, cu un cutit trasati pe margini , intre tava si tort, pentru a desprinde tortul de tava.
Se decoreaza cu fructe
si ciocolata alba, topita la baie de aburi. Peste capsune si coacaze rosii am
turnat peste Gelatina Dr. Oetcker Rosu. Se aranjeaza fructele pe o farfurie. Se
toarna gelatina peste, dupa ce s-a intarit se pun fructele pe tort.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu