sâmbătă, 11 aprilie 2015

Tort „Sufleu de ciocolata, zmeura si vanilie”



       Un tort foarte foarte delicios!!! Cu aroma delicioasa de ciocolata, zmeura si vanilie. O combinatie perfecta de ciocolata si celelalte straturi de sufleu. Pur si simplu...Mmmmm Delicios!!! Minunat si Perfect!!! :)

Ingrediente:  Diametru tava 20 cm
Pentru blat:
Oua – 1 mai mare
Zahar – 30 g
Faina – 25 g
Cacao – 5 g
Lapte – 2 linguri (optional, daca va iese un aluat prea dens si greu de intins in tava se mai adauga si putin  lapte)

Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu un ou, se adauga cacao amestecata cu faina. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se coace timp de 15-20 minute. 

Sufleu de ciocolata:
Smantana pentru frisca Dorna 35 % grasime – 100 ml
Ciocolata – 100 g (50 g ciocolata neagra si 50 g ciocolata cu lapte)
Smantana pentru frisca Dorna 35 % grasime (batuta)- 200 ml (rece de la frigider)
Gelatina foi – 3

Mod de preparare: Se pune intr-un vas frisca la incalzit, cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc, se adauga ciocolata se amesteca pana se topeste toata ciocolata.  Se hidrateaza foile de gelatian se adauga in compozitia de ciocolata. Separat se bate frisca peste se toarna amestecul de ciocolata. Se toarna compozitia in tava in care am pus blatul de ciocolata. Se pune la congelator pentru 30 minute, pana se intareste stratul. 

Sufleu de zmeura:
Zmeura congelata – 100 g
Zahar – 60 g
Smantana pentru frisca Dorna 35 % grasime – 200 ml  (rece de la frigider)
Gelatina foi -3

Mod de preparare: Se pune intr-un vas la foc mic fructele si zaharul, se amesteca pana se topeste tot zaharul. Fara sa ajunga la punctul de fierbere. Se pun la hidratat foile de gelatina. Fructele se mixeaza cu blenderul si se strecoara de seminte. Piureul de fructe se pune din nou la foc mic, pana se incalzeste se adauga foile de gelatina, se amesteca compozitia. Se mixeaza smantana pentru frsica la viteza maxima. Peste aceasta se adauga fructele se apesteca usor cu o paleta pana se omogenizeaza. Se toarna peste stratul de ciocolata si se lasa la congelator 30 minute. 

Sufleu de vanilie:
Galbenusuri – 2
Zahar – 50 g
Lapte – 50 ml
Esenta de vanilie – 1 lingurita
Gelatina foi – 4
Amestec de lapte condensat si coniac  - 50 ml si 50 ml
Smantana pentru frisca Dorna 35 % grasime – 200 ml  (rece de la frigider)

Mod de preparare: Intr-un vas se pune la foc mic laptele si esenta de vanilie, se amesteca. Se adauga amestecul de lapte condensat si coniac si se ia de pe foc, compozitia trebuie sa fie firbinte dar nu trebuie sa fiarba. Separat se mixeaza spuma galbenusurile cu zahar. Se adauga in compozitia de lapte. Se pune din nou pe foc se amesteca si se aduce la puntul de fierbere. Se adauga foile de gelatina hidratate. Se mixeaza smantana pentru frsica la viteza maxima. Peste aceasta se adauga ccompozitia de lapte si se amesteca usor cu o paleta. Se toarna peste stratul de zmeura si se da la congelator pentru 30 minute.

Glazura de fructe:
Zmeura – 100 g
Zahar – 60 g
Suc de portocala  - 50 ml
Amidon alimentar – 2 linguri
Gelatina foi – 1

Mod de preparare: Intr-un vas se pune la foc mic, fructele, sucul de portocala si zaharul. Se amesetca pana se topeste tot zaharul fara sa fiarba. Se ia de pe foc se adauga peste 2 linguri de amidon dizolvate in 2 linguri de apa rece. Se pune pe foc cand incepe se fiarba se opreste focul. Se da compozitia prin bleder, se strecoara de seminte. Punem din nou compozitia pe foc si adaugam foaia de gelatina hidratata. Se toarna compozitia peste tort si se da la rece.

Important! Cand scoateti tortul din forma il lasati aproximativ 30 minute la temperatura camerei, cu un cutit trasati pe margini , intre tava si tort, pentru a desprinde tortul de tava.

Se decoreaza cu fructe si ciocolata alba, topita la baie de aburi. Peste capsune si coacaze rosii am turnat peste Gelatina Dr. Oetcker Rosu. Se aranjeaza fructele pe o farfurie. Se toarna gelatina peste, dupa ce s-a intarit se pun fructele pe tort. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu