vineri, 24 aprilie 2015

Salata „Boeuf”


      O salata delicioasa, se prepara si foarte usor. Ca de fiecare data prezenta pe masa de sarbatoare. Puteti sa inlocuiti carnea de vita cu porc sau piept de pui, va iesi la fel de gustoasa.

Ingrediente:
Cartofi – 4
Morcovi – 2-3
Radacina de telina -2 (mai mici)
Oua – 6
Gogosari murati – 2
Castraveti murati – 5 (mai mici)
Mazare - 1 cutie mica
Carne vita (pulpa) – 350 g (pentru fiert carnea: sare, piper boabe, frunza de dafin)
Maioneza – cat se cere (sa lege bine toata compozitia)

Mod de preparare: Legumele se spala si se pun la fiert (cartofii, morcovii si telina). Dupa ce au fiert se racesc, se curata apoi se taie marunt. Muraturile se taie in cuburi mici. Ouale la fel se pun la fiert, se racesc, se decojesc si se taie cuburi mici. Intre timp se fierbe carnea cu putina sare si piper boabe si o frunza de dafin. Dupa ce a fiert, se scurge de zeama, se raceste si se taie cuburi mici. Toate ingredientele se pun intr-un bol mare si se amesteca cu maioneza. Adaugati putina sare daca este cazul, daca muraturile sunt suficient de sarate nu mai adaugati sare. Se lasa la frigider pentru 2-3 ore inainte de servire. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu