miercuri, 29 aprilie 2015

Taietei de casa


        Cand eram mica si ne facea mama taietei de casa pur si simplu ii adoram. Ii serveam alaturi de chiftelute in sos sau cu branza si unt. Foarte delicios mai gatea mama :) Mama ii mai facea si la ciorba de pui :)

Ingrediente: 
Faina – 200 g
Oua – 2
Sare – ½ lingurita
Ulei

Mod de preparare: Intr-un bol se pune faina, ouale si sarea. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat. Daca este necesar puteti sa adaugati 1-2 linguri de apa, sa se inglobeze toata faina. Veti obtine un aluat destul de vartos, dur. Se acopera cu un prosop si se lasa la odihnit aluatul 20 minute. Apoi se imparte in 2 parti egale, se intinde cu facaletul foi subtiri. Se presara bine cu faina si se taie fasii depinde ce dimensiune dorim sa facem taieteii. Se dau prin masina de facut taieteii si se intind pe masa presarat cu faina, se lasa sa se usuce, de preferat se fac seara si se lasa peste noapte. Apoi se fierb in apa cu sare si putin ulei, se scurg de apa, se tin putin sub jet de apa rece si se adauga peste putin ulei. Pot fi serviti cu diferite sosuri sau cu branza si unt. Sau se pot folosi la ciorbe.

Spor la treaba! Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu