Cand eram mica si ne facea mama
taietei de casa pur si simplu ii adoram. Ii serveam alaturi de chiftelute in
sos sau cu branza si unt. Foarte delicios mai gatea mama :) Mama ii mai facea si la ciorba de pui :)
Ingrediente:
Faina
– 200 g
Oua
– 2
Sare
– ½ lingurita
Ulei
Mod
de preparare: Intr-un
bol se pune faina, ouale si sarea. Se amesteca toate ingredientele si se
framanta un aluat. Daca este necesar puteti sa adaugati 1-2 linguri de apa, sa
se inglobeze toata faina. Veti obtine un aluat destul de vartos, dur. Se acopera cu
un prosop si se lasa la odihnit aluatul 20 minute. Apoi se imparte in 2 parti
egale, se intinde cu facaletul foi subtiri. Se presara bine cu faina si se taie
fasii depinde ce dimensiune dorim sa facem taieteii. Se dau prin masina de
facut taieteii si se intind pe masa presarat cu faina, se lasa sa se usuce, de
preferat se fac seara si se lasa peste noapte. Apoi se fierb in apa cu sare si
putin ulei, se scurg de apa, se tin putin sub jet de apa rece si se adauga
peste putin ulei. Pot fi serviti cu diferite sosuri sau cu branza si unt. Sau
se pot folosi la ciorbe.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu