luni, 13 aprilie 2015

Sarmale


      O reteta de sarmalute clasice romanesti. Se servesc calde cu multa smantana. Delicioase!

Ingrediente:
Varza murata – 1 mare
Orez – 300 g
Ceapa tocata - 300 g
Ceapa verde – 1 legatura
Morcov dat prin razatoare – 250 g
Rosii cuburi – 1 cutie
Pasta de tomate – 2 linguri
Carne tocata – 1 kg (amestec de vita si porc)
Sare si piper – dupa gust
Marar si patrunjel proaspat – cate o legatura
Ulei de floarea soarelui

Mod de preparare: Orezul se spala in mai multe ape si se lasa sa stea 30 minute in apa clocotita. Separat se caleste ceapa in ulei, pana se rumeneste, se adauga morcovul si pasta de tomate. Se amesteca si se lasa sa se prajeasca cateva minute. Se adauga rosiile cuburi, sare, piper si din nou se amesteca bine toata compozitia, se lasa la foc mediu 20 minute. Se adauga verdeata. Se lasa compozitia sa se raceasca si se amesteca cu orez si carne tocata. Se curata varza de foi, apoi fiecare foaie o taiem la dimensiuni potrivite pentru a modela o sarmaluta, depinde ce dimensiuni doriti sa le faceti. Se pune din compozitie pe fiecare foaie si infasuram. Se pun intr-o oala pe fundul careia se aseaza frunze de varza. Infasuram toate sarmalutele pana epuizam toata compozitia. Deasupra sarmalutelor se pun frunze de varza si se toarna apa peste cat sa le cuprinda. Se pune oala cu sarmalute la  foc mare, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la foc mic timp de o ora si jumatate- doua.  Se verifica inainte de a opri sarmalele din fiert daca sunt gata, daca orezul si varza sunt moi. Se servesc calde dupa preferinta cu smantana sau simple.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu