miercuri, 29 aprilie 2015

Ciorba de pui cu taietei de casa



          O reteta clasica de ciorba de pui, este si mai gustoasa daca aveti sau puteti sa faceti rost de pui crescut la tara, la curte. Daca nu va descurcati destul de bine si ce gasiti prin magazine, dar crescut ceva mai sanatos. Delicioasa! La fel cum o gatea mama :)

Ingrediente:
Un pui intreg - aproximativ 1 kg
Ceapa – 1 sau ceapa verde o legatura
Cartofi  - 2-3
Ardei  – 1
Rosii – 2 -3
Radacina de patrunjel – 1
Radacina de pastarnac - 1
Radacina de telina – 1 (mai mica)
Morcov – 1
Patrujnel proaspat – 1 legatura
Leustean – 1 legatura
Sare, piper boabe, frunza de dafin
Bors acru – 500 ml (sau zeama de lamaie)
Taietei de casa - cat va iese sa faceti dintr-un ou 

Mod de preparare: Puiul se taie bucati si se spala foarte bine. Se pune la fiert intr-o cratita mai mare, se adauga sare, piper boabe si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba adunati spuma ce se formeaza. Intre timp se curata, se spala si se taie cuburi mici legumele (morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul,telina, ceapa, ardeiul , cartofii, rosiile). Cand carnea este fiarta se adauga legumele, lasam sa fiarba. Separat se fierbe borsul si se adauga in zeama dupa ce au fiert toate legumele. La final se adauga patrunjel si leustean tocat marunt. Aici avem taieteii deja preparati si fierti, se adauga in ciorba sau puteti sa-i adaugati doar in farfurii si restul se pastreaza la frigider. Serviti cu smantana sau fara. Foarte delicioasa! :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu