O reteta clasica de ciorba de pui,
este si mai gustoasa daca aveti sau puteti sa faceti rost de pui crescut la
tara, la curte. Daca nu va descurcati destul de bine si ce gasiti prin
magazine, dar crescut ceva mai sanatos. Delicioasa! La fel cum o gatea mama :)
Ingrediente:
Un
pui intreg - aproximativ 1 kg
Ceapa
– 1 sau ceapa verde o legatura
Cartofi - 2-3
Ardei
– 1
Rosii
– 2 -3
Radacina
de patrunjel – 1
Radacina
de pastarnac - 1
Radacina
de telina – 1 (mai mica)
Morcov
– 1
Patrujnel
proaspat – 1 legatura
Leustean
– 1 legatura
Sare,
piper boabe, frunza de dafin
Bors
acru – 500 ml (sau zeama de lamaie)
Taietei
de casa - cat va iese sa faceti dintr-un ou
Mod
de preparare: Puiul
se taie bucati si se spala foarte bine. Se pune la fiert intr-o cratita mai
mare, se adauga sare, piper boabe si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba
adunati spuma ce se formeaza. Intre timp se curata, se spala si se taie cuburi
mici legumele (morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul,telina, ceapa,
ardeiul , cartofii, rosiile). Cand carnea este fiarta se adauga legumele, lasam
sa fiarba. Separat se fierbe borsul si se adauga in zeama dupa ce au fiert
toate legumele. La final se adauga patrunjel si leustean tocat marunt. Aici
avem taieteii deja preparati si fierti, se adauga in ciorba sau puteti sa-i
adaugati doar in farfurii si restul se pastreaza la frigider. Serviti cu
smantana sau fara. Foarte delicioasa! :)
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu