Crema de ciocolata |
Crema de ciocolata cu mascarpone pentru decor |
Un tort extraordinar :) si foarte delicios!!! Cu multa multa ciocolata :) Cu siguranta cei care adora ciocolata vor fi incantati si
va fi unul din preferatele lor. A fost o mare placere sa gatesc acest tot
pentru cineva drag. Si am fost foarte multumita ca tortul a fost apreciat :)
Ingrediente:
Pentru blat:
Oua
– 10
Zahar
– 300 g
Faina
– 400 g
Cacao
– 4 linguri
Zahar
vanilat – 2
Esenta
de portocala – 2 lingurite
Ulei
de floarea- soarelui – 12 linguri
Praf
de copt – 1
Obs: De încercat: 3 blaturi separat ( sau unul mare si de feliat în 3)
Obs: De încercat: 3 blaturi separat ( sau unul mare si de feliat în 3)
Mod
de preparare:
Impartim ingredientele pentru blat in
doua. Astfel vom face separat 2 blaturi. Se separa albusurile de galbenus (5
oua), se bate spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat se
mixeaza galbenusurie cu zahar vanulat, restul de zahar, 6 linguri de ulei si
esenta de portocala. Se amesteca separat intr-un bol faina (200 g) cu 2 linguri
de cacao si ½ de plic de praf de copt, se cerne toata compozitia. Se inglobeaza
albusurile spuma cu crema de galbenusuri si treptat se adaga amestecul de faina
cu cacao. Se tapeteaza o tava pentru copt (27 cm diametru) se toarna aluatul se
da la cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute. Spre final se testeaza cu o
scobitoare daca blatul este bine copt. Se lasa putin in tava sa se raceasca
apoi se scoate si pregatim ingredientele pentru al doilea blat. Se prepara in
mod similar. Se insiropeaza blaturile inainte de a monta tortul (sirop: ceai de fructe cu 2-3 lingurite de miere).
Pentru crema de ciocolata:
Ciocolata
neagra – 280 g (50% minim cacao)
Smantana
pentru frisca Dorna – 200 ml
Smantana
pentru frisca Dorna (batuta) – 200 ml
Esenta
de rom – 1 lingurita
Foi
de gelatina – 3
Mod
de preparare: Se pune intr-o cratita la foc mediu 200 ml de
smantana pentru frisca, cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc, se
adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste toata
ciocolata. Intre timp se pune la hidratat in apa foile de gelatina, se adauga
in compozitia de ciocolata putin racita, dar nu foarte mult, astfel incat sa se
topeasca foile de gelatina. Se bate 200 ml de frisca si se adauga compozitia de
ciocolata. Crema obtinuta se toarna peste primul blat de tort, asezat pe un
platou si folosim aici o forma cilindrica ajustabila. Se da compozitia pentru
30 minute la congelator. Apoi cand este gata si crema pentru decor se unge cel
de-al doilea blat cu putina crema si se monteaza peste crema de ciocolata, se
preseaza putin. Se da torul la frigider pentru 2 ore.
Pentru crema de ciocolata si
mascarpone (decor):
Ciocolata
neagra – 300 g (50% minim cacao)
Smantana
pentru frisca – 6 linguri
Galbenusuri
– 2
Lapte
condensat – 6 linguri
Mascarpone
– 250 g
Cacao
– 4 linguri
Mod
de preparare: Ciocolata
se topeste la baie de aburi impreuna cu cele 6 linguri de frisca. Se amesteca
pana se topeste toata ciocolata. Se adauga 2 galbenusuri din nou se amesteca si
se asa compozitia la racit. Separat se mixeaza mascarpone cu laptele condensat.
Se impreuneaza cu cele doua compozitii impreuna cu cacao. Se pune la frigider
pana vom orna tortul. In momentul cand se imbraca torul in crema si se orneaza
cu un pos. Crema trebuie sa fie la temperatura camerei, direct de la frigider
se intinde greu, asa ca o lasati sa stea putin si apoi decorati tortul.
Pentru decor:
Ciocolata neagra Schogetten – 100g
Ciocolata neagra Schogetten – 100g
Ciocolata
alba Schogetten – 100g
Capsuni
– 500 g
Ciocolata
alba – 30 g
De
preferat capsunele sa fie montate pe tort cu cateva ore, 2-3 inainte de servire astfel vor avea un aspect
mai proaspat, se decoreaza cu ciocolata alba.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu